Βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν

08:07 28/12/2015 - Πηγή: iPop

Μια νέα βομβιστική επίθεση έγινε εκ μέρους των Ταλιμπάν που είχε ως στόχο αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ, κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας των Ταλιμπάν ανατίναξε ένα όχημα σε μια επίθεση σε κομβόι του ΝΑΤΟ, σκοτώνοντας έναν πολίτη, μια μόλις ημέρα αφού ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν επισκέφθηκε το Αφγανιστάν, σε μια προσπάθεια

να αναζωογονηθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

Το Αφγανικό Προεδρικό Μέγαρο εξέδωσε την εξής ανακοίνωση έπειτα από την επίσκεψη του αρχηγού του πακιστανικού στρατού στην Καμπούλ:

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο πρώτος γύρος του διαλόγου μεταξύ του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, των ΗΠΑ και της Κίνας θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο για να θέσει έναν αναλυτικό οδικό χάρτη για την ειρήνη

Δεκατρείς ακόμα άμαχοι τραυματίστηκαν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε το Γαλλικό Πρακτορείο πως: «Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Ερευνούμε τις λεπτομέρειες».

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ,Zabiullah Mujahid ,δήλωσε ότι οι αντάρτες ήταν πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας στο κομβόι, υποστηρίζοντας ότι «πολλές δυνάμεις των εισβολέων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν».

Photo: AP

The post Βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα