Βήμα πίσω δεν κάνει το ΔΝΤ- Ξεκάθαρη η στάση του στις ομαδικές απολύσεις

15:34 18/11/2016 - Πηγή: iPop

Αμετακίνητο στη σκληρή του στάση την οποία είχε από την αρχή διατυπώσει αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις παραμένει το ΔΝΤ. Το Ταμείο ζητά την απελευθέρωση του ορίου τους, όπως επίσης και τη νομοθετική διαμόρφωση του κατώτατου μισθού μέσα από νομοθετική παρέμβαση.

Τι αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εργασίας;

Πηγές του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν, πως «κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά έχουν κρατήσει κλειστά τα χαρτιά τους ειδικά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων».

Για τον κατώτατο μισθό:

Οι ίδιες

πληροφορίες αναφέρουν, πως όσον αφορά τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού, συζητάται με τους εκπροσώπους των Θεσμών να τεθεί επί τάπητος ο τρόπος καθορισμού του κατώτατου μισθού και όχι το ύψος του.

Ποιες είναι, όμως οι βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου;

Η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για τις οποίες το αρμόδιο υπουργείο έχει εκτιμήσει πως «ο σημερινός υποκατώτατος μισθός των 510 ευρώ για τους νέους έως 25 ετών πρέπει να καταργηθεί, καθώς συγκρούεται με τον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη, επειδή εισάγει ως διάκριση μεταξύ των εργαζομένων το ηλικιακό κριτήριο».

Την ίδια στιγμή, όμως, στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα μπορέσει να έχει κλείσει έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Τι συμβαίνει με τα εργασιακά;

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου με τους Θεσμούς κατά την οποία επί τάπητος θα τεθεί το εν λόγω ζήτημα.

photo: AP

The post Βήμα πίσω δεν κάνει το ΔΝΤ- Ξεκάθαρη η στάση του στις ομαδικές απολύσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα