Βγήκαν τα καραβάκια στον Θερμαϊκό! Να σου γνωρίσω τον Κωσταντή;

10:31 18/5/2014 - Πηγή: iPop

Το πρώτο καραβάκι του Θερμαϊκού, που εκτελεί (πιλοτικά αυτές τις ημέρες) το δρομολόγιο Νέοι Επιβάτες- Καλαμαριά- Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Κάπου εδώ φαντάζομαι, για τους λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία, ζωντανεύουν οι αναμνήσεις… Θα θυμούνται τις βόλτες τους με τα καραβάκια, που υπήρχαν μέχρι το 1978, τους θερινούς μήνες και ένωναν την πόλη της Θεσσαλονίκης, με τις ακτές στα ανατολικά του Θερμαϊκού. Σήμερα, 36 χρόνια μετά,

μπορούν να τις απολαύσουν και οι νεότεροι.

Εμείς προλάβαμε και κάναμε τη βόλτα μας, μέχρι την Περαία, με τον Κωσταντή. Και φυσικά τραβήξαμε βίντεο, για να την μοιραστούμε μαζί σου.

Ο Κωσταντής θα σαλπάρει κάθε πρωί στις 6:30, από την προβλήτα της Περαίας, ώστε να εξυπηρετεί και τους εργαζόμενους. Περίπου 40′-50′ αργότερα θα «δένει» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αρχικά, τα δρομολόγια θα είναι σχεδόν ανά μία ώρα. Το τελευταίο του δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινά στις 19:00, ενώ η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 2,5 ευρώ το απλό (one way). Για τις οικογένειες, προβλέπεται ειδικό εισιτήριο, ενώ η Κοινοπραξία έχει έρθει σε συνεννόηση με το Σύλλογο Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών Θερμαϊκού, ώστε να γίνονται ειδικές τιμές και εκπτώσεις σε όσους χρησιμοποιούν τα καραβάκια.

Στις 27 Μαΐου και στις 10 Ιουνίου θα προστεθούν ακόμα δύο πλοία, που θα εκτελούν το ίδιο δρομολόγιο, ώστε να είναι ακόμα πιο συχνή η θαλάσσια συγκοινωνία. Σήμερα (Κυριακή) θα έχει δύο δρομολόγια στις 14:00 και 19:00 από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το αναλυτικό πρόγραμμα των δρομολογίων για τις υπόλοιπες ημέρες θα ανακοινωθεί προσεχώς.

The post Βγήκαν τα καραβάκια στον Θερμαϊκό! Να σου γνωρίσω τον Κωσταντή; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα