Βετεράνος στρατιώτης του πολέμου στο Ιράκ ο ένοπλος άνδρας στη Florida- Σταμάτησε να πυροβολεί όταν τέλειωσαν οι σφαίρες

09:26 7/1/2017 - Πηγή: iPop

Συγκλονισμένη είναι η Florida αλλά και ολόκληρες οι ΗΠΑ απ’ την επίθεση στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale-Hollywood που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 5 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 8. Την ίδια στιγμή, δίνονται στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον δράστη.

Ο Εστεμπάν Σαντιάγο, 26 χρονών, είναι βετεράνος στρατιώτης του πολέμου στο Ιράκ. Ο ίδιος πέρασε από έλεγχο μαζί με το όπλο για το οποίο είχε άδεια και πυροβόλησε ενάντια

στο πλήθος που βρισκόταν στο σημείο παραλαβής αποσκευών.

Ο Σαντιάγο συνελήφθη αμέσως μετά και ανακρίνεται, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Μαϊάμι. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν έχει αποκλειστεί προς το παρόν η τρομοκρατία ως κίνητρο και γίνεται έλεγχος των πρόσφατων ταξιδιών του δράστη.

Ο Σαντιάγο φείχε παρουσιαστει λίγο καιρό πριν στο γραφείο του FBI και είχε «αλλόκοτη συμπεριφορά». Έφθασε στο αεροδρόμιο λίγα λεπτά μετά τη 13:00 (τοπική ώρα) απ’ την Αλάσκα. Το όπλο του ήταν 9 χιλιοστών.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο Σαντιάγο σταμάτησε να πυροβολεί μόνο όταν του τελείωσαν οι σφαίρες και στη συνέχεια παραδόθηκε.

Ο δράστης φορούσε μπλούζα Star Wars και δεν φώναξε τίποτα την ώρα των πυροβολισμών.

Εκτός απ’ τους τραυματίες που λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες, δεκάδες άλλα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω καταγμάτων και μωλώπων που έχουν υποστεί.

«Είχε αλλόκοτη συμπεριφορά»

Ο Σαντιάγο πριν από κάποιο καιρό είχε πει στο FBI ότι αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών τον βάζει να βλέπει βίντεο με τον ISIS και «ελέγχει το μυαλό του».

Ο ίδιος είχε υπηρετήσει απ’το 2007 έως το 2016 στην Εθνοφρουρά του Πουέρτο Ρίκο και της Αλάσκα. Απ’ το 2010 έως το 2011 είχε σταλεί στο Ιράκ.

Τι ισχύει για τα όπλα στα αεροπλάνα στις ΗΠΑ;

Επιτρέπονται εάν παραμένουν κλειδωμένα σε μια σκληρή θήκη και περνούν από τον έλεγχο των αποσκευών. Όσον αφορά τις σφαίρες, επιτρέπονται στις βαλίτσες, αλλά όχι στις χειροαποσκευές.

Photo: Getty

The post Βετεράνος στρατιώτης του πολέμου στο Ιράκ ο ένοπλος άνδρας στη Florida- Σταμάτησε να πυροβολεί όταν τέλειωσαν οι σφαίρες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα