Βερολίνο: Οι Αρχές παρακολουθούσαν τον δράστη αλλά υποβάθμισαν τον κίνδυνο- Συνελήφθη συνεργός του

12:35 4/1/2017 - Πηγή: iPop

Νέες αποκαλύψεις που σοκάρουν βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα για τον μακελάρη, Anis Amri, που σκόρπισε τον πανικό στο Βερολίνο και αφαίρεσε τη ζωή από 12 ανθρώπους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι γερμανικές διωκτικές αρχές ασχολούνταν με την περίπτωση του 24χρονου Τυνήσιου το τελευταίο έτος, αλλά υποβάθμισαν τον κίνδυνο. Την ίδια στιγμή τα γερμανικά ΜΜΕ επισημαίνουν πως η αστυνομία έχει πλέον στα χέρια της έναν συνεργό του.

Τονίζουμε, πως οι έρευνες των γερμανικών Αρχών για συνεργούς

του Amri επικεντρώθηκαν σε δύο υπόπτους, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 26χρονο Τυνήσιο, ο οποίος πιστεύεται ότι γνώριζε τα σχέδια του τρομοκράτη και φέρεται να τον βοήθησε. Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα αναζητώντας και τον δεύτερο συνεργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung και των ραδιοφωνικών ιδρυμάτων NDR και WDR από τις 17 Φεβρουαρίου του 2016 ο Τυνήσιος είχε χαρακτηριστεί «εν δυνάμει επικίνδυνος για τρομοκρατικές επιθέσεις».

Μάλιστα, στις 2 Φεβρουαρίου του 2016 είχε γίνει γνωστό πως ο τρομοκράτης που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στο Μιλάνο, είχε έρθει σε επαφή με φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους και προσφέρθηκε να γίνει καμικάζι.

Ο δράστης της επίθεσης σημειώνεται, πως ήθελε να προμηθευτεί όπλα στη Γερμανία και, πως αναζητούσε συνεργούς.

Τελικά, όμως, οι γερμανικές υπηρεσίες αν και είχαν πληροφορίες τελικά υιοθέτησαν την υπόθεση ότι δεν επρόκειτο ο Τυνήσιος να προχωρήσει σε επίθεση και έτσι σταμάτησαν να τον παρακολουθούν.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα η μεγαλύτερη ευκαιρία για τις γερμανικές αρχές να μπορέσει τελικά να σταματήσει τους σχεδιασμούς Amri φέρεται πως χάθηκε κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούλιο του 2016 όταν απορρίφθηκε τελικά η απέλαση του από τη Γερμανία.

Διαβάστε επίσης:

Βερολίνο- Μιλάνο. Ανενόχλητος διέσχισε την Ευρώπη ο Τυνήσιος μακελάρης- Όλο το χρονικό

photo:Le Soir

The post Βερολίνο: Οι Αρχές παρακολουθούσαν τον δράστη αλλά υποβάθμισαν τον κίνδυνο- Συνελήφθη συνεργός του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα