Βερναρδάκης: Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών στο δημόσιο

14:41 15/5/2016 - Πηγή: iPop

Λίγες ώρες μετά την δήλωση του Ντομπρόβσκις ότι η Ελληνική Κυβέρνηση προτίμησε να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες, ο Χριστόφορος Βερναδάκης σε συνέντευξη του υπογραμμίζει πως «μ’ αυτήν την κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις μισθών στο δημόσιο» και ότι αν χρειαστεί κάποια στιγμή να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» θα υπάρξουν εξοικονομήσεις από άλλους πόρους.

«Με αυτήν την κυβέρνηση δεν πρόκειται

να γίνουν μειώσεις μισθών στο δημόσιο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και εξήγησε πως σε περίπτωση που χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής θα βρεθούν από αλλού οι πόροι. Εξήγησε μάλιστα πως «κάθε ευρώ που χάνεται από το μισθό δημοσίων υπαλλήλων στερείται από την οικονομία από την κατανάλωση».

Όσο θα είναι η κυβέρνηση αυτή, και όσο θα είμαι εγώ, στο μέτρο της αρμοδιότητας μου, μειώσεις μισθών δεν πρόκειται να γίνουν. Δεν μπορεί οι μισθοί να πάνε παρακάτω. Οι μισθοί πρέπει να πάνε παραπάνω

Ο κ. Βερναρδάκης μάλιστα κατηγόρησε τον ΣΕΒ πως παίζει τον ρόλο του Δούρειου Ίππου του ΔΝΤ, και εξήγησε πως δεν είναι τυχαίο ότι την στιγμή που είχε μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους ο περίφημος «κόφτης» προχώρησε σε μια πρωτοφανή αλλοίωση του ελληνικού μισθολογικού κόστους, εμφανίζοντάς το μεγαλύτερο κατά 5,2 δισ. ευρώ από όσο πραγματικά είναι.

Δεν είναι τυχαίο αυτό, και όσοι έχουμε συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις γνωρίζουμε ότι, ως εκ θαύματος, ζητήματα τα οποία πολλές φορές έθεταν οι θεσμοί, ξαφνικά τα βλέπαμε ως ανακοινώσεις, την επόμενη μέρα, του ΣΕΒ

Για «πρωτοφανή επιπολαιότητα» του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνοντας άμεση «διασύνδεση μεταξύ ακραίων κύκλων του ΣΕΒ, ακραίων κύκλων των δανειστών και της Ν.Δ.».

Για την πιθανότητα να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές και αν η Κυβέρνηση θα αντέξει την τετραετία ο κ. Βερναρδάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση χρειάζεται αυτό το χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει τις παράλληλες πολιτικές της προς όφελος της κοινωνίας που έχει πληγεί από την κρίση και εξήγησε πως αν η κυβέρνηση περάσει από τις «συμπληγάδες», τότε «πράγματι μπορεί να διατηρήσει και μια τετραετία και ίσως και μια επόμενη τετραετία».

The post Βερναρδάκης: Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών στο δημόσιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα