Τσοχατζόπουλος: «Ήρθα στο δικαστήριο για να αποδείξω την αθωότητά μου»

15:49 12/10/2016 - Πηγή: iPop

Την Τετάρτη συνεχίστηκε η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου με τον ίδιο να δηλώνει πως ήρθε στο δικαστήριο με στόχο να αποδείξει την αθωότητά του. Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της απολογίας του ο πρώην υπουργός τόνισε «δεν έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν εμένα ένοχο».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του Πενταμελούς

Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του αποκαλούμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» έστρεψε τα πυρά του κατά του ξαδέλφου του και συγκατηγορούμενού του, Νίκου Ζήγρα, αλλά πραγματοποίησε επίθεση και κατά όσων οδήγησαν, όπως είπε, στην πολιτική και δικαστική δίωξή του.

«Ήρθα στο δικαστήριό σας με την ελπίδα να αποδείξω την αθωότητά μου, η οποία είναι έκδηλη σε όσους έχουν μάτια και βλέπουν. Θέλω όμως να εξασφαλίσω και την αθωότητα της γυναίκας μου, του παιδιού μου και της κόρης μου που διώχθηκαν μόνο και μόνο γιατί είναι οικογένειά μου» τόνισε ο πρώην Υπουργός και χαρακτήρισε «κομματική σκευωρία» την ποινική δίωξή του.

Παράλληλα, σχολίασε και τα όσα ακούστηκαν στη Βουλή κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης για τη Διαφθορά λέγοντας «Βρήκαν την αφορμή στην καταδίκη του Τσοχατζόπουλου για να δείξουν τη διαφθορά στο παρελθόν. Με ονόμασαν ότι είμαι ένοχος και πάνω σε αυτό στήριξαν την αφορμή για συζήτηση και ζητήθηκαν ονόματα που υποτίθεται έχουν σχέση με εμένα. Οι κύριοι δεν είχαν δικαίωμα. Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη δική μου πολιτική δικαστική δίωξη τεσσάρων ετών κατά τα οποία είμαι κρατούμενος εγώ, η γυναίκα και η κόρη μου. Δεν έχουν δικαίωμα να θεωρήσουν εμένα ένοχο. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητάς και ζητώ να σεβαστούν την ιδιότητα μου ως αθώος».

Να τονισθεί, πως η απολογία του Τσοχατζόπουλου διεκόπη και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης τι είχε πει ο πρώην Υπουργός λίγες μέρες νωρίτερα:

Τσοχατζόπουλος: Σε βάρος μου δεν υπάρχει απολύτως τίποτα- «Ανίερη συμμαχία» με οδήγησε στη φυλακή

The post Τσοχατζόπουλος: «Ήρθα στο δικαστήριο για να αποδείξω την αθωότητά μου» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα