Τσίπρας: Στο τέλος της 4ετίας η Κυβέρνηση θα χρεωθεί τα αρνητικά και θα πιστωθεί τα καλά

20:35 5/5/2017 - Πηγή: iPop

Για δεύτερη φορά πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, στέλνοντας μήνυμα υπέρ της ενότητας των μελών του κόμματος. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πλήρη στήριξή της προς την Κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του επανέλαβε

πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και πρόσθεσε πως μετά το τέλος της 4ετίας, η Κυβέρνηση και το κόμμα θα χρεωθούν τα αρνητικά και θα πιστωθούν τα καλά.

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου, ενώ η συζήτηση φαίνεται πως διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και χωρίς εντάσεις.

Συνολικά πήραν τον λόγο 40 βουλευτές, ο Πρωθυπουργός μίλησε δύο φορές και ο Ε. Τσακαλώτος, ενώ σε διευκρινιστικές τοποθετήσεις προχώρησαν ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σοβαρές διαφωνίες δεν υπήρξαν, απλώς κατεγράφησαν οι πολιτικές αποχρώσεις, όπως διατυπώνονται στο δημόσιο διάλογο. «Δίνουμε όλοι τη μάχη», είπαν πηγές της ΚΟ.

Οι βουλευτές ρώτησαν πώς η Ελλάδα θα φθάσει το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ φέρεται να ειπώθηκε πως προσπάθεια εφεξής θα είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι να είναι προσαρμοσμένοι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλάνο για το πως θα διανεμηθεί το πλεόνασμα του 2017, όμως, υπάρχει μια πραγματική ρευστότητα που δεν πρέπει να χαθεί.

Ο Ε. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι μέτρα και αντίμετρα θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα μετά το 2018, ενώ τονίστηκε και η στρατηγική, η οποία περιλαμβάνει τη ρύθμιση του χρέους, τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές το καλοκαίρι και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Πηγή της Κυβέρνησης δήλωσε σε δημοσιογράφους για το χρέος:

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάμε σε λύση για το χρέος. Πρέπει τώρα να βρεθεί ο συμβιβασμός του Schäuble με το ΔΝΤ. Το Ταμείο μας ζητά 1% μέτρα από τη φορολογία και 1% από τις συντάξεις και μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους. Εμείς δεν θέλουμε να κοροϊδέψουμε κανέναν γι αυτό και προχωρούμε στη νομοθέτηση αλλά τα μέτρα θα τα εφαρμόσουμε μόνο με λύση για το χρέος

Photo: Michele Tantussi/Getty Images

The post Τσίπρας: Στο τέλος της 4ετίας η Κυβέρνηση θα χρεωθεί τα αρνητικά και θα πιστωθεί τα καλά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα