Τριήμερο με το βλέμμα στην επιστροφή των Θεσμών

21:47 24/2/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί από αύριο, Σάββατο, να ξεκινάει τριήμερο λόγω της Καθαράς Δευτέρας, όμως, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς καθώς οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την έλευση των κλιμακίων, ενώ ήδη σήμερα, Παρασκευή, έγιναν οι πρώτες συζητήσεις σε μια ευρεία σύσκεψη στο

Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό. Στα πλαίσια της σύσκεψης παρουσιάστηκε ένα στρατηγικό σχέδιο για παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, το οποίο, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, θα αποτελέσει και την βασική κυβερνητική πρόταση προς τους Θεσμούς.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε διευκρινίσεις αναφορικά με την καταρχήν συμφωνία η οποία επετεύχθη στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή στην «ώρα του Πρωθυπουργού».

Οι βασικές πτυχές της συμφωνίας κατά τον Πρωθυπουργό:Επιστροφή των Θεσμών στην ΑθήναΚανένα επιπλέον μέτρο λιτότητας, για κάθε επιβάρυνση θα υπάρχει κι ελάφρυνσηΈληξε η συζήτηση για επιπλέον μέτρα 3,6 δις ευρώ που ζητούσε το ΔΝΤΔυνατότητα επιστροφής στην εργασιακή κανονικότητα πριν το τέλος του προγράμματοςDombrovskis: Ολοκλήρωση αξιολόγησης μέχρι τις 20 Μαρτίου

Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα μπορέσει να επέλθει συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Η Κομισιόν θεωρεί εφικτή την επίτευξη συμφωνίας, δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Dombrovskis απ’ τη Λισαβόνα, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να μείνει εντός τροχιάς το πρόγραμμα και να μην προκληθεί εκ νέου χρηματοοικονομική αστάθεια στην Ελλάδα.

Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι μια τελευταία προσπάθεια από όλες τις πλευρές, τους Θεσμούς, τους δανειστές και από τις ίδιες τις ελληνικές αρχές για να διασφαλιστεί η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup (στις 20 Μαρτίου)

The post Τριήμερο με το βλέμμα στην επιστροφή των Θεσμών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα