«Τουρισμός απόκτησης παιδιού»: Γιατί οι Ευρωπαίοι ταξιδεύουν μέχρι την Ισπανία για να δημιουργήσουν οικογένεια;

13:53 7/2/2022 - Πηγή: iPop

Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην οποία καταγράφονται το 40% όλων των περιπτώσεων ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σύμφωνα, πάντα, με την Sociedad Española de Fertilidad (SEF)! Είναι μία σπουδαία εξέλιξη, ενώ όλο και περισσότερες χώρες πρέπει να ξεκινήσουν να ακολουθούν το παράδειγμά της.

Από τα 35 έτη η γυναικεία γονιμότητα μειώνεται σημαντικά. Ολοένα περισσότερες Ισπανίδες θέλουν να αποκτήσουν παιδί, όταν πρώτα έχουν κατοχυρώσει οικονομική ασφάλεια. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 9% των γεννήσεων στην Ισπανία είναι αποτέλεσμα θεραπειών

γονιμότητας, οι οποίες είναι φθηνότερες σε σχέση με τη Γερμανία, έτσι αρκετά είναι τα ζευγάρια που στρέφονται προς την συγκεκριμένη χώρα για να αποκτήσουν παιδί.

Ένα ταξίδι στην Ισπανία για την απόκτηση παιδιού:

Το 2023 η Allied Market Research αναμένει κέρδη στον τομέα της αναπαραγωγικής ιατρικής ύψους 27,5 δις ευρώ και ετήσια αύξηση του τζίρου κατά 9% με 10%. Στην Ισπανία λειτουργούν σήμερα περίπου 300 κλινικές που εξειδικεύονται στην τεχνητή γονιμοποίηση. Επίσης έχουν εμφανιστεί και εταιρείες startup όπως η Woom, η οποία διαθέτει στην αγορά εφαρμογή για τον υπολογισμό της γυναικείας γονιμότητας. Επιπλέον, κλινικές γονιμότητας συγχωνεύονται ή εξαγοράζονται από επενδυτές παγκόσμιας εμβέλειας όπως οι εταιρείες CVA, Advent και Cinven.

«Το να είσαι ο εαυτός σου δεν είναι έγκλημα»: Νέος γαλλικός νόμος ποινικοποιεί τη «θεραπεία μετατροπής»

Unsplash / Jill Sauve«Τουρισμός απόκτησης παιδιού»: Πώς λειτουργεί;

Χάρη σε αυτή τη δυνατότητα που προσφέρουν οι κλινικές της Ισπανία, πλέον, και οι άγαμοι αλλά και οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια.

Σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη ή το Αλικάντε, όπου δραστηριοποιείται η Grupo UR, μια από τις μεγαλύτερες κλινικές στον τομέα, παρατηρείται ήδη το φαινόμενο του «τουρισμού απόκτησης παιδιού». Μάλιστα, πολλές κλινικές βοηθούν τα ζευγάρια που ταξιδεύουν ως την Ισπανία, να οργανωθούν, ενώ παράλληλα συνεργάζονται με πρακτορεία και ξενοδοχεία και προσφέρουν πακέτα προσφορών για τους ταξιδιώτες.

Το κόστος της τεχνητής γονιμοποίησης κυμαίνεται από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Στις νεότερες γυναίκες με προβλήματα υπογονιμότητας το ισπανικό κράτος καλύπτει μέρος του κόστους. Η επιλογή φύλου απαγορεύεται στην Ισπανία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Τουρισμός απόκτησης παιδιού»: Γιατί οι Ευρωπαίοι ταξιδεύουν μέχρι την Ισπανία για να δημιουργήσουν οικογένεια; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα