Το Βερολίνο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το προσφυγικό: «Δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος»

17:14 22/2/2016 - Πηγή: iPop

Τον κώδωνα του κινδύνου για το προσφυγικού έκρουσε το Βερολίνο το οποίο τόνισε πως: «Δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος». Σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Ζάιμπερτ, τα πάντα αναμένεται να κριθούν και φυσικά να αξιολογηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες μέχρι να διεξαχθεί δηλαδή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο οποίο θα συμμετέχει και η Τουρκία.

Όπως συγκεκριμένα επισήμανε ο Στέφεν Ζάιμπερτ: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου με τη συμμετοχή

και της Τουρκίας θα αξιολογήσει τα ενδιάμεσα αποτελέσματα του Σχεδίου Δράσης ΕΕ-Τουρκίας, προκειμένου να λάβει αποφάσεις σε αυτή τη βάση».

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής, σημειώνοντας πως «ακόμη ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση έναντι των εθνικών μέτρων». Ενώ επίσης σημείωσε: «Σε περίπτωση που κάποιο κράτος-μέλος κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού λάβει εθνικά μέτρα που επηρεάζουν ένα άλλο κράτος-μέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κινηθεί άμεσα προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα».

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ επισήμανε πως:

«Το βασικό ερώτημα της Συνόδου Κορυφής ήταν το αν αξίζει να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στη συνεργασία με την Τουρκία, στην βήμα-βήμα εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης, να δώσουμε δηλαδή ακόμη λίγο χρόνο στην καταπολέμηση των διακινητών, στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων στο Αιγαίο σύντομα και με την στήριξη του ΝΑΤΟ. Η απάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν ένα καθαρό »ναι».

Επίσης στη συνέχεια των δηλώσεων του σημείωσε πως ο χρόνος των δύο εβδομάδων που υπάρχει πρέπει να αξιοποιηθεί.

«Θέλουμε να εργαστούμε από κοινού για να βελτιώσουμε την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υπερβούμε την δραστηριότητα των διακινητών, να καταπολεμήσουμε τις αιτίες της προσφυγικής κίνησης, να μειώσουμε τον πολύ μεγάλο αριθμό των προσφύγων αισθητά και μόνιμα. Και τα 28 κράτη-μέλη συμφώνησαν σε αυτό -και η Αυστρία. Συμφώνησαν και στο Σχέδιο Δράσης με την Τουρκία ως το εργαλείο επιλογής τους» τόνισε ο Γερμανός Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος κλείνοντας τις δηλώσεις του σημείωσε:

«Κατά τα άλλα, συμφωνήθηκε να έρθουμε γρήγορα σε επαφή εάν κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού ένα κράτος-μέλος ανησυχεί ότι θα μπορούσαν να το αφορούν μέτρα ενός άλλου κράτους-μέλους».

The post Το Βερολίνο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το προσφυγικό: «Δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα