Το συγκλονιστικό This Is a Robbery στο Netflix “εξιχνιάζει” την διασημότερη ληστεία στην ιστορία της τέχνης

17:21 22/3/2021 - Πηγή: iPop

Το This Is a Robbery στο Netflix κάνει πρεμιέρα στις 7 Απριλίου και όλοι οι λάτρεις των crime σειρών/ ντοκιμαντέρ έχουμε βάλει ειδοποίηση στο calendar μας!

Το ντοκιμαντέρ που αποτελείται από 4 μέρη κι έχει τίτλο «This Is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist» ασχολείται με τη διάσημη ληστεία στο Isabella Stewart

Gardner Museum της Βοστώνης, μια ληστεία, η οποία ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί.

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το La Casa de Papel 5: Η ημερομηνία κυκλοφορίας, τα επεισόδια και οι νέοι ηθοποιοί

Τι είχε συμβεί όμως και πότε;

Στις 13 Μαρτίου του 1990, δύο ληστές, ντυμένοι σαν αστυνομικοί, είχαν μπει στο μουσείο, είχαν δέσει τον νυχτοφύλακα και είχαν φύγει, κλέβοντας 13 έργα τέχνης, ανάμεσα στα οποία ήταν πίνακες των Ρέμπραντ, Βερμέερ, Ντεγκά και Μανέ. Η συνολική αξία των έργων που εκλάπησαν εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια δολάρια.

Στο μεταξύ, εξακολουθεί, τόσα χρόνια μετά, να ισχύει η αμοιβή των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για όποιον δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην ανάκτηση των έργων τέχνης. Θεωρείται μάλιστα η πιο “ακριβή” ληστεία στον χώρο της τέχνης στην ιστορία των ΗΠΑ.

Κανείς δεν συνελήφθη και η τύχη των έργων έχει αναζητηθεί ακόμα και σε άλλες ηπείρους, ενώ υπάρχουν εικασίες ότι πίσω απ’ την περιβόητη ληστεία κρύβεται η ιταλική ή η ιρλανδική “μαφία”.

Το teaser trailer της 2ης σεζόν της σειράς “Lupin” είναι καθηλωτικό

Το 2013, το FBI είχε ανακοινώσει ότι είχε ταυτοποιήσει τους δύο ληστές, ωστόσο, κανένα στοιχείο τους δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι κλέφτες φέρεται να πέθαναν μετά τη ληστεία.

Ο επιζών γκάνγκστερ της New England, Robert Gentile τον περασμένο Φεβρουάριο είχε πει ότι οι ισχυρισμοί για εμπλοκή του στη ληστεία είναι ένα ψέμα.

Η παραγωγός της πολλά υποσχόμενης σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix, Jane Rosenthal, έχει πει:

Η σειρά υπόσχεται να είναι σε ίσες δόσεις, ένα δράμα, μια true crime ιστορία και μια τρελή κωμωδία παρεξηγήσεων

Το trailer του This Is a Robbery στο Netflix:

Σημειώνεται ότι το ντοκιμαντέρ είναι παραγωγής των Jane Rosenthal και Berry Welsh της Tribeca Film, που είχαν δημιουργήσει τα «The Irishman» και «When They See Us».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το συγκλονιστικό This Is a Robbery στο Netflix “εξιχνιάζει” την διασημότερη ληστεία στην ιστορία της τέχνης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα