Το πιο νόστιμο ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

15:36 18/7/2020 - Πηγή: iPop

Είτε είναι ήδη από τα αγαπημένα σου φαγητά το ριζότο είτε όχι ετοιμάσου να ενθουσιαστείς με αυτή τη συνταγή για ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια. Το ριζότο έχει κι αυτό τα μυστικά του για να πετύχεις την κρεμώδη υφή στο τελείωμα.

Τι θα χρειαστείς για το ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια2 κ.σ βούτυρο2 κ.σ ελαιόλαδο200 γραμ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)1 κομμάτι φιλέτο στήθος κοτόπουλο
(ψιλοκομμένο)1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκ. σκόρδο1 κ.σ. θυμάρι250 γραμ. ρύζι αρμπόριο150 γραμ. λευκό ξηρό κρασίμισό λίτρο ζωμό κόταςαλάτιπιπέρι0,5 κ.γ. μπούκοβο1 κ.γ. κουρκουμά80gr παρμεζάναΠώς θα φτιάξεις το ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάριαΒάζεις 1 κ.σ. λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και τσιγαρίζεις το κοτόπουλο ρίχνοντας του το μπούκοβο και τον κουρκουμά. Μόλις πάρει χρώμα τα αφαιρείς από το τηγάνι.Στη συνέχεια τσιγαρίζεις τα μανιτάρια με αλάτι και πιπέρι και τα αφαιρείς και αυτά από τη φωτιά.Έπειτα τσιγαρίζεις το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, μαζί με το θυμάρι και το ρύζι για 2-3′.Σβήνεις με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτεις ένα ποτήρι ζωμό κότας και το αφήνεις να το πιει το ρύζι.Μόλις το πιει ρίχνεις και το υπόλοιπο και περιμένεις ξανά.Ρίχνεις μέσα το κοτόπουλο και τα μανιτάρια να πάρουν μία βράση, αν θες ρίχνεις και λίγο ακόμα νερό αν χρειάζεται.Αφαιρείς από τη φωτιά και προθέτεις την παρμεζάνα και το βούτυρο.Όταν λιώσουν, σερβίρεις και απολαμβάνεις με ένα ποτήρι κρασί από αυτό που έβαλες και στο φαγητό! Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Ο Πάνος Ιωαννίδης μοιράστηκε τη συνταγή του για ριζότο με καραβίδες!

Photo: Freepik

Το άρθρο Το πιο νόστιμο ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
πανος ιωαννιδης ριζοτο με κοτοπουλο, ριζοτο κοτοπουλο ιωαννιδης
Τυχαία Θέματα