Το πιο νόστιμο κρύο πιάτο με ζυμαρικά που θα φτιάξεις σε λίγα λεπτά

15:21 13/8/2020 - Πηγή: iPop

Δεν έχουμε και πολύ όρεξη για μαγειρική. Θέλουμε να κάνουμε κάτι απλό και υγιεινό. Έχουμε τη λύση! Θα σας πούμε μια συνταγή για κρύα σαλάτα ζυμαρικών, με το πιο γευστικό ιταλικό dressing.

Η συνταγή που θα φτιάξουμε είναι πολύ δροσερή και κυρίως υγιεινή. Οι θερμίδες που έχει είναι πολύ λίγες και μία μερίδα από αυτό το φαγητό είναι πλήρη σε συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας.

Τι θα χρειαστείς στη συνταγή για κρύα σαλάτα ζυμαρικών:

Για το

dressing:

1/2 κούπα λάδι1/4 ξύδι1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι2 κουταλάκια του γλυκού μέλι1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη1/2 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδοΑλάτιΠιπέρι

Για τη σαλάτα ζυμαρικών:

200 γραμμάρια μακαρόνια πέννες1 κούπα ψιλοκομμένο μπρόκολο1 κόκκινη πιπεριά1 κίτρινη πιπεριά1/2 κρεμμύδι1 κούπα παρμεζάναΠώς θα τη φτιάξεις;

Για το dressing:

Σ’ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε λάδι, ξύδι, χυμό λεμόνι, μέλι, μουστάρδα, βασιλικό, μαϊντανό, ρίγανη και σκόρδο. Ελέγχουμε το πόσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την σαλάτα ζυμαρικών:

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν, τόσο χρόνο ώστε να γίνουν al dente. Εφόσον βράσουν τα σουρώνουμε καλά με κρύο νερό.Όσο βράζουν τα μακαρόνια, σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το μπρόκολο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια, ενώ παράλληλα ρίχνουμε την παρμεζάνα από πάνω.Η συνταγή για κρύα σαλάτα ζυμαρικών θα τελειώσει, αφού ρίξουμε από πάνω το ιταλικό dressing. Μετά απολαύστε υπεύθυνα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα πως θα φτιάξεις την καλύτερη ισπανική παέγια:

Η πιο νόστιμη παέγια που θα φέρει την Βαρκελώνη στο σπίτι σου

Photo: Pixabay

Το άρθρο Το πιο νόστιμο κρύο πιάτο με ζυμαρικά που θα φτιάξεις σε λίγα λεπτά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το πιο νόστιμο κρύο πιάτο με ζυμαρικά που θα φτιάξεις σε λίγα λεπτά,