Το πιο εύκολο φαγητό για τις μέρες που πραγματικά δεν ξέρεις τι να φτιάξεις!

16:10 14/12/2020 - Πηγή: iPop

Είναι πολλές μέρες που δεν έχεις καμία όρεξη να κάνεις και να κόβεις 1.002 υλικά, να τα σοτάρεις, να τα βράζεις, να τα παρακολουθείς και τελικά να περάσεις μια ώρα στην κουζίνα. Θες απλά να βάλεις όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και να έχεις σε λίγα λεπτά έτοιμο το φαγητό σου. Σου ακούγεται πολύ ιδεατό για να μπορεί να συμβεί; Κάνεις λάθος! Βρήκαμε το πιο εύκολο φαγητό για όλες εκείνες τις μέρες που το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να μαγειρέψεις.

Αυτό το φαγητό έχει απίστευτα πολλές παραλλαγές και μπορείς να το φτιάξεις όπως

επιθυμείς, με ό,τι υλικά έχεις στο σπίτι! Εμείς θα σου δείξουμε πώς το φτιάξαμε και θα σου προτείνουμε και μερικούς ακόμα συνδυασμούς υλικών.

Τα υλικά για το πιο εύκολο φαγητό:Μισή συσκευασία κριθαράκι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό της επιλογής σου (κουσκούς, πεπονάκι, κοφτό μακαρονάκι)1 χωριάτικο λουκάνικο1 κρεμμύδι ψιλοκομμένοΠελτές τομάταςΑλατοπίπεροΕλαιόλαδοΤριμμένο τυρί

Μαγειρεύουμε κριθαράκι με τον πιο… ελληνικό τρόπο!

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;Ξεκινάμε με το κόψιμο των υλικών. Κόβουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο και τα βάζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.Στο μεταξύ, βάζουμε νερό στον βραστήρα.Μόλις είναι έτοιμο το νερό κι έχει μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και το κριθαράκι.Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε πελτέ τομάτας (1 κουταλιά της σούπας) και αλατοπίπερο.Χαμηλώνουμε λίγο ακόμα το μάτι για να μην κολλήσει κι αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 15 περίπου λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί!

Μπορείς να κάνεις το ίδιο πιάτο με κάποιο άλλο κρεατικό ή μόνο με λαχανικά που έχεις στο ψυγείο σου. Επίσης, μπορείς να μην βάλεις σάλτσα τομάτας, αλλά να το κάνεις λεμονάτο ή χωρίς καθόλου σάλτσα, απλά να προσθέσεις τον ζωμό της αρεσκείας σου για έξτρα γεύση. Το κοκκινιστό κριθαράκι ταιριάζει τέλεια με πιπεριές, κολοκυθάκια και μελιτζάνες εάν έχεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το πιο εύκολο φαγητό για τις μέρες που πραγματικά δεν ξέρεις τι να φτιάξεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα