Το πέρασμα του Khalid El Bakraoui από την Ελλάδα και το πρώτο video των τρομοκρατών από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

13:48 28/3/2016 - Πηγή: iPop

Έντονα είναι τα σενάρια των Ιταλών δημοσιογράφων τα οποία αναφέρονται σε σχεδιασμό των επιθέσεων των Βρυξελλών στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2015. Την ίδια στιγμή το γύρο του κόσμο κάνει το video το οποίο δείχνει τους τρομοκράτες να περπατούν στο αεροδρόμιο λίγο πριν τις εκρήξεις.

Αυξήθηκαν τα θύματα:

Το Κέντρο Κρίσεων του Βελγίου ανακοίνωσε νέο απολογισμό για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες

και αύξησε τους νεκρούς στους 35, συμπεριλαμβανομένων τριών δραστών.

Στον προηγούμενο απολογισμό βέβαια απολογισμό αναφέρονταν 31 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων και πάλι των δραστών, καθώς και άνω των 300 τραυματίες.

Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στις οποίες στηρίζεται το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δίκτυο Sky Italia, o Khalid El Bakraoui, ο καμικάζι από το μετρό των Βρυξελλών, είχε περάσει από την Ιταλία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει το ρεπορτάζ του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου στις 23 Ιουλίου 2015 ο Khalid είχε φτάσει στην πόλη Τρεβίζο με πτήση της εταιρίας Ryanair, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, το πρωί της επόμενης ημέρας από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας έφτασε στην Αθήνα.

Την ίδια στιγμή σε δημοσίευμα της η ιταλική εφημερίδα, La Repubblica τονίζει πως ότι λίγες ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του 2015, και ο Abdeslam πέρασε από την Ιταλία, από το λιμάνι του Μπάρι, με προορισμό την Πάτρα.

Η αστυνομία του Βελγίου βρίσκεται επί ποδός και συνεχίζει τις έρευνες της.

Το video από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ στις Βρυξέλλες έδωσε στη δημοσιότητα η βελγική αστυνομία.

Όπως υπογραμμίζει η βελγική αστυνομία το video δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο των ερευνών για την ταυτοποίηση του τρίτου άνδρα, γνωστού και ως «τρομοκράτη με το καπέλο», για την επίθεση στις Βρυξέλλες.

The post Το πέρασμα του Khalid El Bakraoui από την Ελλάδα και το πρώτο video των τρομοκρατών από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα