Το όνειρό σου κάτι θέλει να σου πει!

14:23 6/9/2020 - Πηγή: iPop

H πλειοψηφία των ανθρώπων ονειρεύονται ένα ή και περισσότερα όνειρα κάθε βράδυ σχεδόν. Κάποιες φορές είναι όμορφα και άλλες είναι ζωντανοί εφιάλτες. Ξέρεις όμως τι θέλει να σου πει το όνειρό σου;

Τι θέλει να σου πει το όνειρό σου

Η  Ψυχολογία Βάθους χρησιμοποιείται για να αγγίξουμε τα ασυνείδητα συναισθήματα, τις θαμμένες επιθυμίες, τον καταπιεσμένο θυμό και το μη επεξεργασμένο τραύμα. Σε αυτήν την προσέγγιση, η ανάλυση των ονείρων χρησιμοποιείται ως εργαλείο για τη θεραπεία και την εξερεύνηση και βοηθάει στο να καταλάβουμε τι είναι αυτό που θέλει να μας πει το όνειρό μας.

Τα περισσότερα

άτομα με υψηλή ευαισθησία έχουν συχνά ζωντανά όνειρα. Συνήθως τα θυμούνται και έχουν την έμφυτη ικανότητα να τα ερμηνεύουν. Αυτό οφείλεται πιθανώς στην αυξημένη δεκτικότητα των αισθήσεών τους. Ως ένα διαισθητικό, ενσυναίσθητο άτομο, κάθε δεδομένη στιγμή οι αισθήσεις σου παίρνουν χιλιάδες ασυνείδητα σήματα από το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω σου. Εάν προσπαθήσεις να τα λάβεις και να τα επεξεργαστείς όλα κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σύστημά σου θα υπερφορτωθεί. Τα όνειρά σου είναι εκεί για να σε βοηθήσουν να οργανώσεις και να κάνεις αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες για τον εαυτό σου.

PexelsΑπό που θα ξεκινήσεις την ανάλυση του ονείρου σουΚατέγραψε κάπου το όνειρό σου μόλις ξυπνήσεις και πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο καθώς χρήσιμες πληροφορίες μπορεί να ξεχαστούν.Ξεκίνα ένα ημερολόγιο με τα όνειρα που βλέπεις. Σκοπός είναι με τον καιρό να ανακαλύψεις κάποιο μοτίβο που μπορεί να υπάρχει σε αυτά που ονειρεύεσαι.

Ύστερα μπορείς να προσπαθήσεις να δεις το όνειρό σου μέσα από διαφορετικά πρίσματα:

Το υποκειμενικό επίπεδο

Σε αυτό το επίπεδο όλες οι εικόνες των ονείρων, οι χαρακτήρες, ακόμη και τα αντικείμενα θεωρούνται μέρος του εαυτού σου. Για παράδειγμα, εάν ονειρεύεσαι έναν φίλο που πιστεύεις ότι είναι ευγενικός και γενναιόδωρος, αντιπροσωπεύει το ευγενικό και γενναιόδωρο μέρος σου. Όλοι οι χαρακτήρες στο όνειρό σου συμβολίζουν χαρακτηριστικά και ιδιότητες που βρίσκονται μέσα σου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν θέλεις να παραδεχτείς.

Το αρχετυπικό επίπεδο

Σε αυτό το επίπεδο αντί να στηριζόμαστε σε ένα σύνολο προκαθορισμένων εννοιών, πρέπει να δώσουμε προσοχή στις προσωπικές σχέσεις που έχουμε με τα σύμβολα των ονείρων μας. Για παράδειγμα, εάν έχεις μια συγκεκριμένη σχέση με τον “θείο” στην εμπειρία της ζωής σου, τότε μια “φιγούρα του θείου” που εμφανίζεται στο όνειρό σου μπορεί να σημαίνει περισσότερα από αυτά που συνήθως σημαίνει ένας θείος. Ομοίως, όταν βλέπεις ένα δέντρο, ένα μήλο, ένα φίδι, πρέπει πρώτα να αναρωτηθείς, “τι σημαίνει για μένα ένα δέντρο ή ένα μήλο;” Τι είδους συσχετίσεις, συναισθήματα και ιδέες αναδεικνύουν αυτά τα μοτίβα για σένα;

Ένα όνειρο είναι ένα κομμάτι της πραγματικότητάς μας. Η προέλευσή του είναι προσωπική και διαπροσωπική. Εάν δώσουμε στα όνειρά μας τον σεβασμό και την ανησυχία που τους αξίζουν, μας εξυπηρετούν με πολλούς τρόπους. Τα όνειρά μας μας θεραπεύουν, μας ενημερώνουν, μας προειδοποιούν και μας φέρνουν πνευματική σοφία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Μήπως πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στα όνειρά σου;

Το άρθρο Το όνειρό σου κάτι θέλει να σου πει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα