Το Μαξίμου περιμένει τον Τραμπ να ανοίξει τα χαρτιά του- Ανησυχία στην Κυβέρνηση

10:27 10/11/2016 - Πηγή: iPop

Ανήσυχη είναι η Αθήνα μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, με την Κυβέρνηση να μην γνωρίζει ακόμα τι πρέπει να περιμένει απ’ τον νέο πλανητάρχη και ποια θα είναι η στάση του σε κρίσιμα ζητήματα που την απασχολούν.

Συνεπώς, στο Μαξίμου είναι όλοι σε στάση αναμονής για να ανοίξει ο νέος πλανητάρχης τα χαρτιά του σχετικά με τις απόψεις και τις επόμενες κινήσεις του.

Αν και η Κυβέρνηση είχε δηλώσει προετοιμασμένη και για τα δύο ενδεχόμενα- εκλογή Κλίντον

ή Τραμπ- η ανησυχία είναι εμφανής κυρίως διότι η ηγεσία πάντα έβλεπε στο πρόσωπο του Ομπάμα- και κατά συνέπεια και της Κλίντον- έναν μεγάλο σύμμαχο, ειδικά για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν την Τετάρτη πως «η παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα είναι τεράστιας πολιτικής σημασίας, καθώς η κομβική ημερομηνία για την Ελλάδα είναι η 5η Δεκεμβρίου στην οποία θα συνεδριάσει το Eurogroup και η βοήθεια του νυν Αμερικανού προέδρου στους στόχους της Ελλάδας για την διευθέτηση του χρέους, θα είναι πάρα πολύ σημαντική». Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι η Κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί, πάντως, για κάθε εκλογικό αποτέλεσμα.

Το θετικό είναι ότι η αλλαγή της «φρουράς» θα γίνει τον Ιανουάριο του 2017, ενώ στόχος είναι το ζήτημα του χρέους να έχει συζητηθεί πριν το τέλος του 2016, συνεπώς κατά τις κρίσιμες συζητήσεις Πρόεδρος θα εξακολουθεί να είναι ο Μπαράκ Ομπάμα.

Και ο Γιώργος Χουλιαράκης, όμως, εξέφρασε χθες τις βασικές ανησυχίες της Κυβέρνησης για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ:

«Οι θέσεις του εκλεγμένου προέδρου είναι το λιγότερο ασαφείς και η αυξημένη αβεβαιότητα που προκύπτει κάνει κακό«Η δέσμευση του Τραμπ ότι την επόμενη 10ετία να δαπανήσει 1 τρισ. σε επενδύσεις υποδομής και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε σημαντική μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 35% σε 15% και της φορολογίας εισοδήματος από 38,9% σε 33% και σε κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, με προφανές αποτέλεσμα στην επιδείνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ».

Αυτό σημαίνει ανατίμηση του ευρώ, που είναι κίνδυνος για μας. Στην προσπάθειά της να αντιδράσει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια και αυτό σημαίνει απότομη μείωση ρευστότητας που είναι κίνδυνος για την παγκόσμια και την ελληνική οικονομία

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

The post Το Μαξίμου περιμένει τον Τραμπ να ανοίξει τα χαρτιά του- Ανησυχία στην Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα