Το λάθος που μπορεί να επηρεάσει το βάρος του παιδιού σου

09:33 16/1/2017 - Πηγή: iPop

Τα παιδιά των οποίων οι γονείς θεωρούν ότι είναι υπέρβαρα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν μια δίαιτα, η οποία, ωστόσο, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, μπορεί να έχει τα αντίθετα απ’ τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που έγινε, τα παιδιά που είναι 4-5 χρονών και οι γονείς θεωρούν ότι έχουν πρόβλημα με το βάρος τους, τότε είναι πολύ πιθανότερο μέσα στα επόμενα χρόνια να πάρουν κιλά σε σύγκριση μ’ εκείνα των οποίων οι γονείς θεωρούν ότι έχουν φυσιολογικό βάρος.

Αυτό φαίνεται αντιφατικό, παρατηρούν οι ερευνητές, καθώς θεωρητικά ένας γονέας που έχει

αντιληφθεί από νωρίς ότι το παιδί του οδεύει στο να γίνει υπέρβαρο, λαμβάνει έγκαιρα τα μέτρα του.

Η έρευνα, όμως, που δημοσιεύθηκε στο Psychological Science αποδεικνύει το εντελώς αντίθετο: Αυτά τα παιδιά έχουν την τάση να νιώθουν άσχημα με το σώμα τους, ενώ η προσπάθειά τους να χάσουν κιλά συνήθως καταλήγει στο να παίρνουν περισσότερα.

Σε μια κοινωνία που επικρατεί το πρότυπο του λεπτού ανθρώπου και στιγματίζεται όποιος είναι παχύσαρκος, ένας παιδί με παραπάνω κιλά μπορεί να βιώσει έντονο άγχος και να πληγωθεί ψυχολογικά.

Αυτό που συμβουλεύουν οι ειδικοί στους γονείς είναι να μην προχωρούν σε σχόλια σχετικά με το βάρος των παιδιών τους καθώς το άγχος που τους προκαλούν μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, αντιθέτως να φροντίζουν από μικρή ηλικία να τα συνηθίζουν στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση, χωρίς να αγχώνονται συνεχώς για το βάρος τους.

The post Το λάθος που μπορεί να επηρεάσει το βάρος του παιδιού σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα