Το κουίζ στη γεωγραφία που λίγοι καταφέρνουν να λύσουν! Εσύ;

18:05 17/6/2020 - Πηγή: iPop

Πόσες γνώσεις πιστεύεις πως έχεις στη γεωγραφία; Γνωρίζεις αρκετά καλά στοιχεία για τις χώρες του εξωτερικού; Ένα κουίζ στη γεωγραφία θα σου λύσει την απορία. 

Από γεωγραφία πώς τα πάμε; Καλά; Διάβαζες στο σχολείο ή μήπως ήταν από τα μαθήματα που δεν λάτρευες; Έχεις τις βασικές γνώσεις στη γεωγραφία ή δεν ξέρεις καν τους νομούς της Ελλάδας και τις γειτονικές χώρες;

Δεν χρειάζεται να έχεις ταξιδέψει σ’ όλο τον κόσμο για να ξέρεις κάποια βασικά στοιχεία των χωρών, αλλά και της δικιάς σου χώρας.

Φυσικά η γεωγραφία

δεν έγκειται μόνο στο να ξέρεις ποιες είναι οι χώρες του κόσμου ή στο να έχει αποστηθίσει τις πρωτεύουσές τους και το πού ακριβώς βρίσκονται, αλλά αφορά την ταξινόμηση φαινομένων, τους νόμους της φύσης και την επιρροή τους στον άνθρωπο.

Πόσα καλά γνωρίζεις τις χώρες του εξωτερικού; 

Μέσα από 10 ερωτήσεις θα τεστάρουμε τις γνώσεις σου στη γεωγραφία. Όμως, πρόσεξε! Το τεστ δεν είναι και τόσο απλό. Αυτό το κουίζ στη γεωγραφία μπορεί να σε βάλει σε δίλημμα αρκετές φορές, όμως αξίζει να κάνεις τον “κόπο” να το λύσεις. Αν σκοράρεις 10/10, τότε οι γνώσεις σου είναι κάτι παραπάνω από καλές!

Είσαι έτοιμος για το κουίζ στη γεωγραφία;

Κι αν το αποτέλεσμα δεν ήταν και τόσο καλό δεν πειράζει, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Ωστόσο, μην ξεχνάς να διαβάζεις και να βελτιώνεσαι. Ακόμα κι αν το σκορ σου στο τεστ είναι χαμηλό, φρόντισε να μάθεις από τα λάθη σου, προσθέτοντας χρήσιμες πληροφορίες στον εγκέφαλό σου. Γι’ αυτό μην διστάζεις να το κάνεις. Αν δεν τα πας και τόσο καλά, δεν έγινε και κάτι, δε θα το μάθει και κανείς. Μέσα από το λάθος σου θα μάθεις το σωστό και την επόμενη φορά που θα κληθείς να απαντήσεις στην ίδια ερώτηση θα ‘σαι σίγουρος για τη σωστή απάντηση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Δες ακόμα:

Τεστάρουμε τις γνώσεις σου στη γεωγραφία σε 5 λεπτά!

Photo: Pexels/Porapak Apichodilok

Το άρθρο Το κουίζ στη γεωγραφία που λίγοι καταφέρνουν να λύσουν! Εσύ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα