Το κατοικίδιο σου βελτιώνει τη ζωή σου!

11:38 18/11/2014 - Πηγή: iPop

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας για την υιοθέτηση κάποιου κατοικίδιου και με αφορμή αυτό είπαμε να σου τονίσουμε ότι το κατοικίδιο σου βελτιώνει τη ζωή σου και θα σου πούμε μερικά από τα βασικότερα θετικά που σου προσφέρει!

Βοηθάνε στην βελτίωση της αυτοπεποίθησης

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων παρουσιάζουν ισχυρότερη αυτοεκτίμηση από τους μη-pet-ιδιοκτήτες. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι πιο εξωστρεφής και λιγότερο φοβισμένοι από τους ανθρώπους που δεν έχουν ζώα συντροφιάς.

Βοηθάνε
στην μείωση εμφάνισης αλλεργιών

Σε αντίθεση με δημοφιλή πεποίθηση, το κατοικίδιο σου δεν σε κάνει πιο επιρρεπή στις αλλεργίες. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι αν έχεις κάποιο κατοικίδιο ζώο από μικρή ηλικία μπορεί να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών σε μεγαλύτερη ηλικία! Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε νεαρούς ενήλικες, όσοι είχαν κατοικίδιο ζώο στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας είχαν περίπου 50% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργική αντίδραση στα ζώα.

Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρνητικότητα

Σε μελέτη που διεξήχθη σε 97 ιδιοκτήτες κατοικίδιων, οι συμμετέχοντες εν αγνοία τους εκτέθηκαν σε μία αρνητική κοινωνική εμπειρία. Στη συνέχεια ζητήθηκε είτε να γράψουν για τον καλύτερο φίλο τους, το κατοικίδιό τους ή να σχεδιάσουν ένα χάρτη της πανεπιστημιούπολης των κολλεγίων τους. Αυτή η μελέτη έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έγραψαν για το κατοικίδιό τους ή το καλύτερο φίλο τους έδειξαν μηδενικά αρνητικά συναισθήματα και ήταν εξίσου χαρούμενοι πριν εκτεθούν στην αρνητική εμπειρία. Σε αντίθεση, η δεύτερη ομάδα που έκανε απλά έναν χάρτη εμφάνισε αρνητικά συναισθήματα.

Μπορούν να μειώσουν το αίσθημα μοναξιάς

Εκτός από την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, τα κατοικίδια ζώα μπορούν επίσης να μειώσουν το ποσοστό μοναξιάς που αισθανόμαστε. Μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι με σκυλιά ανέφεραν ότι οι κοινωνικές τους ανάγκες εκπληρώνονται εξίσου αποτελεσματικά από τα κατοικίδια ζώα τους αλλά και από τους φίλους τους.

Μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας

Είναι πραγματικά δύσκολο να καθίσεις στον καναπέ όλη την ημέρα και να παρακολουθήσεις τηλεόραση όταν ο σκύλος ή η γάτα αποζητούν προσοχή. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που οι έχουν δείξει ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι πιο υγιείς και πιο ενεργοί από ό,τι όσοι δεν έχουν κάποιο κατοικίδιο. Είτε παίζεις με το κατοικίδιο σου μέσα στο σπίτι, είτε το πας βόλτα κάνεις κάποιο είδος άσκησης!

Μπορούν να μειώσουν το άγχος

Εμπειρογνώμονες των ζώων, όπως ο Arden Moore λένε ότι ακόμα και τα χάδια που δίνουμε στο κατοικίδιο μας μπορεί να βοηθήσουν στην μείωση του άγχους. Μελέτη μάλιστα κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα κατοικίδια ζώα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες περισσότερο από τους φίλους και τους συζύγους. Η άνευ όρων αγάπη τους και το γεγονός ότι δεν μας κρίνουν κάνουν τα κατοικίδια ζώα το καλύτερο σύστημα υποστήριξης κατά της κρίσης άγχους!

Μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της πίεσης του αίματος

Και όμως, αν έχεις ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις την αρτηριακή πίεση. Ενώ διάφορα φάρμακα μπορούν να μειώσουν την υψηλή πίεση του αίματος, αποδεικνύεται πως δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά για τον έλεγχο της πίεσης του αίματος που οφείλεται στην ένταση και το άγχος. Σε πρόσφατη μελέτη στην οποία συμμετείχαν χρηματιστές οι οποίοι είχαν χωριστείς σε δύο ομάδες –οι μεν πήραν από μία γάτα ή σκύλο και οι δε συνέχισαν χωρίς κάποιο κατοικίδιο- έδειξε πως η ομάδα με τα κατοικίδια παρουσίασε σημαντικά περισσότερο σταθερή πίεση του αίματος από την ομάδα χωρίς κατοικίδια.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Το κατοικίδιο σου βελτιώνει τη ζωή σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα