Το καμπανάκι για την άνιση κατανομή των προσφύγων κρούει η Διεθνής Αμνηστία

09:47 4/10/2016 - Πηγή: iPop

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το βάρος της παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης κρούει η Διεθνής Αμνηστία τονίζοντας, πως κατανέμεται τελείως άνισα.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε σχετική της ανακοίνωση τονίζει χαρακτηριστικά ότι μόλις 12 χώρες καλούνται να φιλοξενήσουν την πλειονότητα των προσφύγων. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στα πλουσιότερα κράτη να κάνουν περισσότερα.

Στην

σχετική της έκθεση η UNHCR αναφέρει:

«Οι ένοπλες συρράξεις στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Νότιο Σουδάν και το Μπουρούντι αύξησαν τον συνολικό αριθμό των προσφύγων στα 21,3 εκατομμύρια το 2016, έναν αριθμό δίχως ιστορικό προηγούμενο».

Όπως σημείωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ουίλιαμ Σπίντλερ:

Η ευθύνη για την προστασία των προσφύγων είναι κατανεμημένη πολύ άνισα

Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξηγεί πως η άνιση κατανομή επιδεινώνει την κρίση και εξηγεί «οι βασικές χώρες υποδοχής, οι περισσότερες από τις οποίες είναι φτωχές, δεν είναι σε θέση να προσφέρουν επαρκή βοήθεια σ’ όλους τους πρόσφυγες, γεγονός που αναγκάζει πολλούς εξ αυτών να προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη και στην Αυστραλία, συχνά κάνοντας επικίνδυνα ταξίδια».

Η Όντρεϊ Γκόγκραν η οποία είναι στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας δήλωσε:

Τα παιδιά δεν μορφώνονται, δεν παρέχεται επαρκής τροφή

Και χαρακτήρισε την κατάσταση «άδικη και μη βιώσιμη».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Σαλίλ Σέτι, ο οποίος προέβη επίσης σε δηλώσεις τόνισε:

«Το πρόβλημα δεν είναι ο παγκόσμιος αριθμός των προσφύγων, είναι ότι πολλά από τα πλουσιότερα έθνη φιλοξενούν τους λιγότερους και κάνουν τα λιγότερα».

Και κλείνοντας τις δηλώσεις του εξήγησε:

Εάν η καθεμιά από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου υποδεχόταν πρόσφυγες ανάλογα με το μέγεθός της, τον πλούτο της και το ποσοστό ανεργίας, το να βρεθεί ένα σπίτι για τους περισσότερους από τους πρόσφυγες θα ήταν μια πρόκληση που θα επιλυόταν άμεσα

The post Το καμπανάκι για την άνιση κατανομή των προσφύγων κρούει η Διεθνής Αμνηστία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα