Το καμπανάκι για τη χώρα κρούει ο Κ. Μητσοτάκης: «Αναγκαία Κυβέρνηση που θα προωθεί μεταρρυθμίσεις»

10:36 16/11/2016 - Πηγή: iPop

Τα πυρά του κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος σε συνέντευξη του επισήμανε: «Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση που να προωθεί τις μεταρρυθμίσεις».

Κατά τη συνέντευξη του στο National Public Radio των ΗΠΑ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε, πως η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση και απηύθυνε έκκληση για άμεση πολιτική αλλαγή.

«Η Ελλάδα

έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που να προωθεί την επιχειρηματικότητα και τις μεταρρυθμίσεις. Μια κυβέρνηση ικανή να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις. Εκτιμώ ότι σήμερα δεν διαθέτουμε μια τέτοια κυβέρνηση» δήλωσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τόνισε:

Δυστυχώς, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση. Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Τσίπρα, η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ότι στο τέλος του 2014. Ο κ. Τσίπρας ξόδεψε τους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής του σε μια υψηλού ρίσκου διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν την έξοδό της από την Ευρωζώνη. Ο κ. Τσίπρας την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή συμβιβάστηκε. Ωστόσο, πολύ μεγάλη ζημιά έχει γίνει έκτοτε στη χώρα

Για την λιτότητα:

«Η λιτότητα παρατράβηξε» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας:

Η χώρα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εάν θέλει να πείσει τους δανειστές της ότι απαιτείται δημοσιονομική χαλάρωση. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Να εξελίξουμε και να καταστήσουμε αποδοτικότερη τη δημόσια διοίκηση. Να αφήσουμε πίσω μας πελατειακές λογικές του παρελθόντος

Για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ:

«Η βούληση των Αμερικανών πολιτών είναι απολύτως σεβαστή και ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πολύ ισχυρές. Δεν εκτιμώ ότι θα υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της βελτίωσης της εικόνας των ΗΠΑ. στην Ελλάδα» υπογράμμισε.

Για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα:

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στη χώρα μας σημειώνοντας «Είναι ένας σπουδαίος φίλος και σύμμαχος της χώρας μας. Στάθηκε ως φίλος κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, που η Ελλάδα αντιμετώπισε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε έναν ισχυρό σύμμαχο και με τη νέα αμερικανική διοίκηση. Εκτιμώ ότι η αμερικανική πολιτική προς την Ευρώπη δεν θα μεταβληθεί σημαντικά».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το προσφυγικό και εξήγησε ότι η χώρα μας έδειξε στην πράξη το ανθρώπινό της πρόσωπο.

photo: SOOC

The post Το καμπανάκι για τη χώρα κρούει ο Κ. Μητσοτάκης: «Αναγκαία Κυβέρνηση που θα προωθεί μεταρρυθμίσεις» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα