Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπλοκάρει την απελευθέρωση της τουρκικής βίζας και η Τουρκία αντιδρά

21:16 11/5/2016 - Πηγή: iPop

Αντιδρά στο μπλοκάρισμα της απελευθέρωσης της τουρκικής βίζας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Τουρκία, με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας να δηλώνει πως «η διαφωνία με την ΕΕ για τις βίζες έρχεται σε πολύ επικίνδυνες στιγμές».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έρχομαι εδώ σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Όλες οι συμφωνίες που έχουμε πετύχει έως τα τώρα, με καλή τη πίστη, καλή θέληση, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας και παίρνοντας πολιτικά ρίσκα, βρίσκονται σήμερα σε πολύ επικίνδυνες στιγμές».

Ο Υπουργός της Τουρκίας θεωρεί πως έχει γίνει παρανόηση σχετικά

με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων από την χώρα του.

Η Τουρκία εργάσθηκε πολύ σκληρά για να καταφέρει να πληροί τις προϋποθέσεις. Τα προβλήματα είναι πολιτικά και όχι μαθηματικά. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ερμηνευθούν οι προσδοκίες. Η Τουρκία πληροί επαρκώς τις προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσει το Κοινοβούλιο τη διαδικασία

Τονίζεται πως ο Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αποφάσισε να μπλοκάρει τη διαδικασία για την απελευθέρωση της τουρκικής βίζας.

Η ανακοίνωση έγινε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εζεμέν Μπαζκίρ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε πως δεν προχώρησε στην αποστολή του σχετικού εγγράφου στην αρμόδια επιτροπή και ο λόγος είναι ότι η Τουρκία δεν έχει προς το παρόν εκπληρώσει και τις 72 προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Ο Τούρκος Υπουργός από την πλευρά του επέμεινε στην άποψη ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει όλα τα κριτήρια και πρόσθεσε ότι με την κατάσταση που υπάρχει τώρα στην Τουρκία δεν είναι δυνατό να γίνει αναθεώρηση του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Photo: AFP

The post Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπλοκάρει την απελευθέρωση της τουρκικής βίζας και η Τουρκία αντιδρά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα