Το δημοψήφισμα της Ουγγαρίας για τον νόμο που πλήττει τα ανθρώπινα δικαιώματα

19:03 22/7/2021 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπρόσωπου του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, η χώρα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για νόμο που περιορίζει τη διδασκαλία θεμάτων σχετικών με την ομοφυλοφιλία και τα διεμφυλικά άτομα στα σχολεία. Τα συγκεκριμένα μέτρα περιλαμβάνονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο νόμου που αφορά την

εκπαίδευση και την προστασία του παιδιού με στόχο την αποφυγή της παιδικής κακοποίησης, σύμφωνα με την ουγγρική κυβέρνηση. Το δημοψήφισμα της Ουγγαρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2022.

Σημαντική απόφαση για την LGBTQ+ κοινότητα απ’ το Δικαστήριο της Ε.Ε.

Το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία

Συγκεκριμένα, βάσει των μέτρων στην Ουγγαρία απαγορεύεται η χρήση υλικού που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου στα σχολεία. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση της LGBTQ κοινότητας με πολλές οργανώσεις να τίθενται κατά των νέων μέτρων και του δημοψηφίσματος. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκφράσει επανειλημμένα τις ανησυχίες της για το κατά πόσο χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία προωθούν ένα κράτος δικαίου την στιγμή που φαίνεται πως ενισχύουν τις διακρίσεις και τις ανισότητες.

Η Ουγγαρία απαγορεύει με νόμο την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους τη στιγμή που η Ολλανδία δημιούργησε τον μεγαλύτερο pride ποδηλατόδρομο

Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή ένωση έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ουγγαρίας εξαιτίας των νέων μέτρων οι οποίες εάν εφαρμοστούν θα έχουν ως αποτέλεσμα την διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας από τις Βρυξέλες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το δημοψήφισμα της Ουγγαρίας για τον νόμο που πλήττει τα ανθρώπινα δικαιώματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα