Το απλό χαρακτηριστικό που κάνει τους πάντες πιο χαρούμενους

06:01 9/9/2014 - Πηγή: iPop

Παρά τις βαθιές πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των εθνών, υπάρχει μια στάση ζωής που κάνει όλους τους ανθρώπους πιο χαρούμενους. Είναι πολύ πιο απλό από ό,τι νομίζεις: αρκεί να λειτουργείς σαν εξωστρεφής, ακόμα κι αν δεν είσαι.

Σύμφωνα με έρευνες σε εκατοντάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ, τη Βενεζουέλα, τις Φιλιππίνες, την Κίνα και την Ιαπωνία (Ching et al., 2014), όλοι ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν πιο θετικά συναισθήματα σε καθημερινές καταστάσεις όπου ενήργησαν ή αισθάνθηκαν

με μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Το ίδιο προκαλεί και η υιοθέτηση πιο αισιόδοξης συμπεριφοράς.

Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει τις επιπτώσεις της εξωστρεφούς συμπεριφοράς σε χώρες με λιγότερο ατομικιστικές κουλτούρες, όπως αυτές στη Νότιο Αμερική και την Ασία.

Ο καθηγητής Timothy Church, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, δήλωσε:

«Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το 40 έως 50 % της μεταβολής των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας έχει μια γενετική βάση, ανεξαρτήτως εθνικότητας».

Τα ευρήματα αυτά συμπληρώνουν ένα προηγούμενο πείραμα που εξέτασε τις επιδράσεις της εξωστρεφούς συμπεριφορές, όπως το να είναι κάποιος ομιλητικός, περιπετειώδης και έχει υψηλά επίπεδα ενέργειας. Ακόμη και οι εσωστρεφείς χαρακτήρες – οι άνθρωποι που προτιμούν συνήθως μοναχικές δραστηριότητες – όταν ενεργούν με εξωστρεφή τρόπο γίνονται αμέσως πιο χαρούμενοι.

Αν δεν είσαι φύσει εξωστρεφής, δοκίμασε να χαμογελάσεις σε κάποιο άγνωστο ή να πάρεις τηλέφωνο έναν παλιό φίλο και θα αισθανθείς τη διαφορά.

The post Το απλό χαρακτηριστικό που κάνει τους πάντες πιο χαρούμενους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα