Το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD των ΗΠΑ μεταφέρεται στη Νότια Κορέα

08:40 26/4/2017 - Πηγή: iPop

Kι ενώ οι σχέσεις ΗΠΑ- Βόρειας Κορέας είναι τεταμένες λόγω των πυραυλικών και πυρηνικών συστημάτων της δεύτερης, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τη μεταφορά του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στη Νότια Κορέα.

Η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε τις αντιδράσεις των ντόπιων, οι οποίοι ήρθαν σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

[4/26 속보] #소성리, 경찰 8천명 동원 야밤에 불법적으로 #사드 레이더, 발사대 등 장비 기습 반입! https://t.co/jQ12BmtFoA

불법 반입 사드 장비 당장 철거하라! pic.twitter.com/14XRkipDUw

— SPARK (@spark946) April 25, 2017

ΗΠΑ και Νότια Κορέα συμφώνησαν πριν από ένα χρόνο την ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD προκειμένου να μπορέσουν ν’ αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη εκτόξευση πυραύλου απ’ την Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, αυτό προκάλεσε την οργή της Κίνας, η οποία σημείωσε πως το εν λόγω σύστημα δεν είναι σε θέση να αποτρέψει τη Βόρεια Κορέα, αλλά αντίθετα θα προκαλέσει προβλήματα στην σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής.

Όπως μετέδωσε η νοτιοκορεάτικη τηλεόραση, μεγάλα φορτηγά μεταφέρουν τον σχετικό εξοπλισμό σ’ ένα γήπεδο γκολφ στην πόλη Σεοντζού, 250 χλμ νότια της Σεούλ, το πρωί της Τετάρτης.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας σχολίασε σχετικά:

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ εργάζονται για να εξασφαλίσουν την έγκαιρη επιχειρησιακή ικανότητα του συστήματος THAAD ως απάντηση στην πρόοδο της Βόρειας Κορέας στην πυρηνική και την πυραυλική απειλή. Αυτό αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του έτους

Το Πεντάγωνο κατέστησε σαφές ότι «η ανάπτυξη ήταν ένα κρίσιμο μέτρο για την υπεράσπιση της Νότιας Κορέας και των συμμάχων της ενάντια των βομβιστικών απειλών της Βόρειας Κορέας. Θα την ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό».

Photo: © Xinhua / Global Look Press

The post Το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD των ΗΠΑ μεταφέρεται στη Νότια Κορέα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα