Το 2016 θα λυθεί το Κυπριακό (;)

08:58 21/1/2016 - Πηγή: iPop

Την πεποίθηση του ότι μέσα στο 2016 είναι πολύ πιθανό να λυθεί το Κυπριακό, εξέφρασε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασίαδης.

Αυτή του την εκτίμηση και παράλληλα επιθυμία διατύπωσε ο κ. Αναστασιάδης σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Reuters.

Ο Κύπριος Πρόεδρος βρίσκεται από την Τετάρτη στο Νταβός της Ελβετίας, όπου πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Τι είπε στους δημοσιογράφους;

Στοχεύω στην επίτευξη μιας συμφωνίας με τους Τουρκοκύπριους για την

επανένωση του νησιού εντός του τρέχοντος έτους

Και στη συνέχεια, απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να κάνει ότι μπορεί ώστε να συμβάλει δραστικά στην χρηματοδότηση της συμφωνίας.

«Τώρα αυτή τη στιγμή στη γειτονιά μας γινόμαστε μάρτυρες πολλών συγκρούσεων και μιας τεράστιας αιματοχυσίας. Και οι δύο συμφωνούμε, τόσο εγώ όσο και ο Μουσταφά Ακιντζί εργαζόμαστε ακούραστα για να βρούμε μια λύση και ένα μοντέλο για το πώς θα μπορούσε να είναι η συνύπαρξη μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων σε καιρό ειρήνης» τόνισε.

Και επίσης επισήμανε:

«Εργαζόμαστε σκληρά. Έχουμε κάνει πρόοδο. Όμως υπάρχουν ακόμη διαφορές. Δεν πρόσκειται για ένα εύκολο πρόβλημα. Γι’ αυτό τον λόγο, αυτό που αναμένω και αυτό που εύχομαι είναι εντός του έτους αυτού, το 2016, να βρούμε μια λύση. Όμως, δεν υπάρχουν προθεσμίες και χρονοδιαγράμματα».

Στο τέλος μάλιστα της συνέντευξης του σημείωσε:

Πρέπει να παραδεχτώ ότι ο κ. Ακιντζί, είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορώ να μοιραστώ το ίδιο όραμα για την επανένωση του νησιού, μια λύση που θα δημιουργήσει ένα κράτος πρότυπο, ένα Ευρωπαϊκό κράτος που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλα αυτά τα στοιχεία έλλειπαν το 2004

The post Το 2016 θα λυθεί το Κυπριακό (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα