Την στήριξη τους στις πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας δείχνει ο Πάπας Φραγκίσκος- Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

15:45 5/4/2016 - Πηγή: iPop

Βαλίτσες για Ελλάδα φαίνεται να ετοιμάζει ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να δείξει τη στήριξη του στους πρόσφυγες που ζουν εγκλωβισμένοι πίσω από τον φράχτη της ΠΓΔΜ. Ο Πάπας της Ρώμης σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχτηκε την πρόταση την οποία του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όπως τονίζουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να φτάσει την επόμενη Πέμπτη

η Παρασκευή. Μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ο Πάπας θα επισκεφτεί τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο hotspot της Λέσβου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στην επίσκεψη τους στην Λέσβο θα έχουν συναντήσεις με τους διαμένοντες αλλά και τους υπευθύνους για τη λειτουργία του hot spot.

Την επίσκεψη του Πάπα στη χώρα μας έκανε γνωστή κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμο. Συγκεριμένα ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:

Σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Π.Σ.Ε. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, για το προσφυγικό, δέχθηκα την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού.

Σκοπός της επίσκεψής του, όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου είναι η συμβολή του «στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Να τονισθεί πως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, καθώς όπως τόνισε «πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη».

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι «ο Πάπας Φραγκίσκος, λόγω και της ιδιαίτερης παράδοσης των Καθολικών θρησκευτικών ηγετών σε ανάλογες χειρονομίες υψηλού συμβολισμού, θα εισέλθει στη θάλασσα με την παπική του αμφίεση. Το πιθανότερο είναι ότι ο Πάπας θα μπει στη θάλασσα πεζή, βαδίζοντας μέσα στο νερό από την ακτή».

Πόσοι είναι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας;

Στους 52.352 ανέρχονται σύμφωνα με την καταμέτρηση που έγινε την Τρίτη οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή σύγχυση επικρατεί με τους «εξαφανισμένους» πρόσφυγες που θα επαναπροωθούνταν στην Τουρκία και δεν φαίνεται να εμφανίστηκαν. Παράλληλα, ενώ σε ισχύ βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας η συμφωνία Ε. Ε. Τουρκίας στα νησιά του Αιγαίου τις τελευταίες 24 ώρες έχουν φτάσει πάνω από 200 άτομα.

Πόσοι είναι αναλυτικά οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας;

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης οι πρόσφυγες και μετανάστες το πρωί της Τρίτης έφτασαν τους 52.352.

Ειδικότερα, βάσει της καταμέτρησης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8:00 το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται 5.984 πρόσφυγες και μετανάστες, με την πλειονότητα εξ αυτών να βρίσκονται στη Λέσβο (3.149).

Να σημειωθεί πως οι νέες αφίξεις έως τις 7:30 ανέρχονταν σε 225.

Αυτή τη στιγμή στην Αττική φιλοξενούνται 14.506 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 4.761 καταλύουν στο λιμάνι του Πειραιά. Μάλιστα σε εξέλιξη είναι η αποσυμφόρηση του λιμανιού όπου από το πρωί βρίσκονται εκεί πούλμαν για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας.

Την ίδια στιγμή στην κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 2.542 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα 28.980, με την πλειονότητα να παραμένει στην Ειδομένη.

The post Την στήριξη τους στις πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας δείχνει ο Πάπας Φραγκίσκος- Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα