Την Πρωτοχρονιά θα αναχωρήσουν απ’ τις ΗΠΑ οι «ανεπιθύμητοι» Ρώσοι διπλωμάτες

21:44 30/12/2016 - Πηγή: iPop

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα αναχωρήσουν απ’ τις ΗΠΑ οι «ανεπιθύμητοι» Ρώσοι διπλωμάτες, οι οποίοι εγκαταλείπουν την χώρα μετά από εντολή του Μπαράκ Ομπάμα.

«Θα αναχωρήσουν με μια ναυλωμένη πτήση εντός των 72 ωρών (από την παραλαβή της ειδοποίησης)», ανέφερε το Γραφείο Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον.

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Πέμπτης ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή για απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών

και κλείσιμο δύο ρωσικών διπλωματικών αποστολών ως αντίποινα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές.

Το Κρεμλίνο απ’ την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε την απόφαση να μην απαντήσει αυτή τη χρονική στιγμή στις κυρώσεις αλλά να περιμένει την ανάληψη καθηκόντων απ’ τον Ντ. Τραμπ, απορρίπτοντας την πρόταση του Λαβρόφ για απέλαση 35 Αμερικανών διπλωματών.

Πάνω από 90 Ρώσοι θα εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ

Μπορεί ο Μπαράκ Ομπάμα να έδωσε εντολή για απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών που φέρεται να σχετίζονται με την προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει τα αποτελέσματα των αμερικάνικων εκλογών, όμως, η εν λόγω κίνηση τελικά θα επηρεάσει πολύ περισσότερα άτομα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ που επικαλείται το RT, η απόφαση των ΗΠΑ να απελάσουν 35 διπλωμάτες έχει επίδραση σε 96 ανθρώπους.

Αυτό συμβαίνει διότι απ’ τις ΗΠΑ θα αναχωρήσουν εκτός απ’ τους υπαλλήλους και οι οικογένειές τους.

The post Την Πρωτοχρονιά θα αναχωρήσουν απ’ τις ΗΠΑ οι «ανεπιθύμητοι» Ρώσοι διπλωμάτες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα