Την ανησυχία του για τις μεταρρυθμίσεις εκφράζει ο Ντάισελμπλουμ

12:31 18/2/2016 - Πηγή: iPop

Την έντονη ανησυχία του αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στη χώρας, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Γ. Ντάισελμπλουμ εστίασε στην ποιότητα των μεταρρυθμίσεων τονίζοντας πως αποτελεί την κύρια ανησυχία του και δήλωσε πως είναι απαραίτητο οι ελληνικές αρχές να επιταχύνουν και μάλιστα άμεσα, τον ρυθμό υλοποίησής τους με στόχο η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Τι τόνισε ο Γ. Ντάισελμπουλ;

Αν

και υπάρχουν πολιτικές δυσκολίες, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και να αντιμετωπίσει μία σειρά δημοσιονομικών ζητημάτων

Αναφερόμενος στην επίσπευση προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων σημείωσε ότι θα βοηθούσε στο να αυξηθούν τα έσοδα των δημόσιων ταμείων.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup, μίλησε και για capital controls σημειώνοντας: «Η επαναλειτουργία των ελληνικών τραπεζών αποτελεί το κλειδί για την ανάκαμψη της Ελλάδα». Ενώ κάλεσε τους επενδυτές να εμπιστευτούν την χώρα μας.

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην Ευρωζώνη και επισήμανε πως όλα δείχνουν ότι σταδιακά αποχαιρετά την οικονομική κρίση και ξεκαθάρισε πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες πλέον, βρίσκονται σε καλύτερη θέση.

photo: Aris Oikonomou / SOOC

The post Την ανησυχία του για τις μεταρρυθμίσεις εκφράζει ο Ντάισελμπλουμ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα