Τι θα συμβεί στα social media accounts σου, όταν πεθάνεις;

21:31 13/4/2014 - Πηγή: iPop

Άκου τώρα ερώτηση… Τι θα συμβεί στα social media accounts σου, όταν πεθάνεις. Και τι σ” ενδιαφέρει; Θα “σαι εσύ δυο μέτρα κάτω από τα θυμαράκια και θα νοιάζεσαι, για το πόσα likes πήρε η φωτογραφία σου, εκείνο το καλοκαίρι στην Αμοργό; Θα “χεις σημαντικότερα θέματα να σε απασχολούν. Όπως το ότι δεν αναπνέεις πια… για παράδειγμα! Αν όμως είσαι κανά στραβόξυλο και στη διαθήκη σου άφησες, ρητή εντολή στους

κληρονόμους σου, να κατεβάσουν τα accounts σου και να σε αφήσουν να… RIP, ακόμη και στο άπειρο του διαδικτύου; Τι θα πρέπει να κάνει, ο καημένος o συγγενής σου, που θα τρέχει και δεν θα φτάνει, να ξεχρεώσει τους φόρους σου, να κλείσει τα ιδιοκτησιακά σου και μέσα σ” όλα να ανοίξει και ψιλή κουβέντα με τον Ζούγερμαν (πως τον λεν αυτόν του fb τέλος πάντων) για τα δικά σου Social media accounts ε;

Η πολιτική των social media

Ας δούμε λοιπόν τι είδους κανόνες έχουν τα πιο γνωστά και διαδεδομένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Facebook

Το Facebook, δεν επιτρέπει την απευθείας πρόσβαση σε λογαριασμούς ανθρώπων που έχουν αποδημήσει εις Κϋριον. Τι κάνει σ” αυτές τις περιπτώσεις; Ή σου επιτρέπει να κάνεις delete (υπό προϋποθέσεις) στον λογαριασμό του θανόντος, ή να τον χαρακτηρίσεις «μνημείο», διατηρώντας με αυστηρότητα τις ρυθμίσεις απορρήτου, που ο εκλειπών είχε επιλέξει όσο ήταν εν ζωή. Στην περίπτωση που θέλεις να τον διατηρήσεις ως μνημείο, ο λογαριασμός «κλειδώνει” και κανείς δεν μπορεί να κάνει log in, αλλά οι «φίλοι» εξακολουθούν να βλέπουν το timeline και τις photos του λογαριασμού.

Ωστόσο, ακόμη και η επιλογή «λογαριασμός-μνημείο», έχει τις δυσκολίες του. Ο συγγενής πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα στο facebook και να αποδείξει, είτε μέσω εγγράφου, είτε ενός δημοσιεύματος στην εφημερίδα, ότι ο χρήστης είναι νεκρός.

Σε περίπτωση που η οικογένεια επιθυμεί τη διαγραφή του account, τότε θα πρέπει να αποδείξει με επίσημα έγγραφα ότι είναι:

συγγενείς του εκλιπόντοςνόμιμοι κληρονόμοι τουαπαιτείται επίσης πιστοποιητικό θανάτου του πρώην χρήστη του facebookTwitter

Παρόμοια και η πολιτική του twitter, σε περίπτωση θανάτου χρήστη του. Επίσης δεν επιτρέπει άμεση πρόσβαση, χωρίς κωδικούς. Θα πρέπει λοιπόν, να στείλεις fax ή e-mail, με όλα τα σχετικά έγγραφα, που αποδεικνύουν θάνατο, συγγενική σχέση και ιδιότητα κληρονόμου.

Instagram

Το ίνσταγκραμ, σου επιτρέπει να κατεβάσεις λογαριασμούς χρηστών του, συμπληρώνοντας μια φόρμα παρόμοια με αυτήν του facebook και του twitter. Μπορείς να τη βρεις εδώ

Linkedin

Ανάλογη και εδώ η πολιτική, με ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσεις, φόρμες να συμπληρώσεις τις οποίες θα παραλάβουν, θα εξετάσουν και θα σε έχουν σε αναμονή, μέχρι να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τον λογαριασμό του δικού σου ανθρώπου, που «έφυγε». Διάβασε περισσότερα εδώ.

Google

Εδώ τα πράγματα αλλάζουν. Καταρχάς η Google σου δίνει την ευκαιρία, όσο ζεις, να αποφασίσεις τι θέλεις να γίνει ο λογαριασμός σου, αν σταματήσεις να τον χρησιμοποιείς. Η πρόσβαση των αγαπημένων σου, στο λογαριασμό σου μετά θάνaτον, θα έχει τις ίδιες δυσκολίες με τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα (δες εδώ) όμως, μπορείς ακόμα και τώρα, να αποφασίσεις τι θέλεις να γίνει με τα accounts, που διατηρείς στη google, ώστε να μην έχουν να ανησυχούν και γι΄ αυτό, οι δικοί σου όταν θα σε… κλαίνε.

Πήγαινε λοιπόν στο Inactive Account Manager και όρισε το διάστημα που θέλεις, ώστε ο χωρίς δραστηριότητα λογαριασμός σου να χαρακτηριστεί ανενεργός. Έτσι, ακόμα και αν απέχεις από το τσεκάρισμα των accounts σου, αν δεν μπαίνεις γιατί έχεις προβλήματα στο κεφάλι σου, αν δεν κάνεις login γιατί χώρισες και έχεις άλλα να σκεφτείς, η Goοgle θα σε ενημερώσει πως ο λογαριασμός σου ήρθε ο καιρός να χαρακτηριστεί ανενεργός. Εσύ λοιπόν που ζεις και βασιλεύεις, τι κάνεις; Μπαίνεις και δηλώνεις πως «είσαι ο Κώστας και είσαι καλά»…. Αν πάλι «Κώστα μας» δεν είσαι καθόλου καλά και καλά έκανε η Google και σου έστειλε το μήνυμα, τότε θα συμβεί ό,τι έχεις επιλέξει. Ή delete στο λογαριασμό σου, ή ενημέρωση των οικείων σου (όσων είχες επιλέξει) με τα data σου. Διάλεξες και πήρες.

Πώς είπες; Θέλεις τώρα να δεις και να ρυθμίσεις τον λογαριασμό σου; Μπες Google account, πήγαινε Settings, διάλεξε Data tools και έπεσες πάνω στον Inactive Account Manager.

«Μαύρη» λεπτομέρεια

Μέχρι το 2050, το Facebook θα έχει 500 εκατομμύρια σελίδες νεκρών χρηστών. Ήδη έχουν σκάσει μύτη, τα πρώτα Διαδικτυακά Γραφεία Τελετών, που προσφέρουν φύλαξη δεδομένων νεκρών, σε δικό τους σέρβερ, δημιουργώντας εφεδρικό αντίγραφο όλων των λογαριασμών.

The post Τι θα συμβεί στα social media accounts σου, όταν πεθάνεις; appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα