Τι πρέπει να φας αμέσως εάν σου «έκατσε» κόκαλο ψαριού στον λαιμό

19:42 28/3/2017 - Πηγή: iPop

Το ψάρι είχε κόκαλα, εσύ δεν το καθάρισες καλά και όπως έτρωγες ήσουν λίγο απρόσεκτος κι έγινε το κακό! Κι όταν λέμε κακό εννοούμε ότι σου «έκατσε» κόκαλο στο λαιμό. Φυσικά πρέπει να δράσεις γρήγορα γιατί μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο.

Η πρώτη πρόκληση είναι να μην πανικοβληθείς γιατί η κατάσταση θα χειροτερέψει. Από εκεί και πέρα, αυτά είναι μερικά τρικς που θα σε βοηθήσουν ν’ απαλλαγείς απ’ το κόκαλο στον λαιμό σου.

Βήχας. Το πρώτο που πρέπει να δοκιμάσεις είναι να βήξεις. Ο βήχας μπορεί να δουλέψει κατευθείαν και να κάνει το κόκαλο να ξεκολλήσει απ’ τον λαιμό σου.

Αλμυρό
νερό. Αν ο βήχας δεν λειτουργήσει, τότε πάρε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και πρόσθεσε μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια πιες το. Στόχος είναι η διάσπαση του κόκαλου.

Ελαιόλαδο. Βάλε λίγο λάδι σ’ ένα ποτήρι με νερό και πιες το. Το λάδι μπορεί να καταφέρει να κάνει το κόκαλο να γλιστρήσει και να καταλήξει στο στομάχι σου.

Μπανάνα. Εάν τίποτα απ’ τα παραπάνω δεν έχει δουλέψει, πάρε ένα κομμάτι μπανάνας στο στόμα σου. Προσοχή! Μην δαγκώσεις την μπανάνα, απλά μαλάκωσέ την με το σάλιο σου και στη συνέχεια κατάπιε την σιγά σιγά. Η κολλώδης και υγρή μπανάνα θα παρασύρει μαζί της το κόκαλο.

Ψωμί. Και μια φέτα ψωμί, ειδικά με σκληρή κόρα είναι ό,τι πρέπει για να απαλλαχθείς απ΄το κόκαλο στον λαιμό. Δοκιμασμένο κολπάκι που στο συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

The post Τι πρέπει να φας αμέσως εάν σου «έκατσε» κόκαλο ψαριού στον λαιμό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα