Τι είναι τα «Lover Boys» και πώς οδηγούν το θύμα τους στην πορνεία;

14:31 21/4/2022 - Πηγή: iPop

Τέλος έλαβε το θρίλερ με την εξαφάνιση της 15χρονης, Φωτεινής Γιαννοπούλου, από το Περιστέρι. Οι Αρχές, είχαν υποψίες πως είχε πέσει θύμα του κυκλώματος εμπόρων «Lover Boys» και είχε προκαλέσει ανησυχία, ενώ παράλληλα είχε αγείρει απορίες. Για τι πρόκειται και τι σημαίνει κάτι τέτοιο;

Η 15χρονη εντοπίστηκε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς και είναι καλά στην υγεία της. Μόλις την εντόπισαν την οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας του Περιστερίου για κατάθεση.

Η ενημέρωση της αστυνομίας αναφέρει: «Εντοπίστηκε πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής η 15χρονη για την οποία είχε δηλωθεί την 19/4/22 η εξαφάνισή της. Η 15χρονη είναι καλά στην υγεία της».

Να σημειωθεί πως η εξαφάνιση του παιδιού είχε προκαλέσει τις έρευνες της ΕΛΑΣ με συγκεκριμένη στόχευση στη Δυτική Αττική καθώς είχαν γίνει έντονες συζητήσεις για το κύκλωμα «Lover Boys».

Συγκεκριμένα, χθες βράδυ, 20/4, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, έκανε δημόσια έκκληση μέσα από την τηλεόραση του Alpha και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού για το κορίτσι που εξαφανίστηκε. «Υποτίθεται ότι έφυγε με τη θέλησή της. Αυτό είναι σχετικό βέβαια. Είναι με κάποιους οι οποίοι είναι επικίνδυνοι γενικότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Σου κάνει συνέχεια κομπλιμέντα και σε γεμίζει με δώρα; Πρόσεχε γιατί μπορεί να είναι σημάδια «Love Bombing»

«Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους. Να πούμε σε αυτούς τους κυρίους ότι θα τη βρούμε, γιατί έχουν δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλα παιδιά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «την πήραν δύο κυρίες και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Δεν πήγε με το ζόρι. Έφυγε με τη θέλησή της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις όπως αγάπη και ό,τι άλλο θέλει ένα παιδί».

«Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο. Είναι γνωστοί, στο εξωτερικό λέγονται lover boys, που πωλούν έρωτα και αγάπη», συνέχισε.

Τι είναι τα «Lover boys»; Ο κίνδυνος του διαδικτύου

Τα «Loverboys» (ή οι romeo pimps) είναι έμποροι ανθρώπων που συνήθως λειτουργούν προσπαθώντας να κάνουν τα νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν. Στη συνέχεια, αφού τους ερωτευτούν, τους χειραγωγούν με πολλαπλούς τρόπους, όπως είναι η ψεύτικη αγάπη, τα δώρα και τα ραντεβού, τους εκμεταλλεύονται και τους εξαναγκάζουν στην πορνεία.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με την ευρεία χρήση του διαδικτύου και την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας. Με την χρήση αυτών των μέσων, για τα lover boys γίνεται πολύ εύκολο να κάνουν έναν χρήστη να τους ερωτευτεί και στη συνέχεια να τον εκμεταλλευτούν σεξουαλικά. Στις μέρες μας, όλο και περισσότερα lover boys, σύμφωνα με έρευνες, χρησιμοποιούν εκβιασμό και βία για να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εκτοξεύσει αυτό το φαινόμενο. Για παράδειγμα, τα social media παρέχουν στα lover boys περισσότερες ευκαιρίες για να έρθουν σε επαφή με τα θύματά τους και να συλλέξουν πληροφορίες για ευάλωτα αγόρια και κορίτσια. Αυτό τους διευκολύνει να εξαναγκάσουν τα νεαρά θύματά τους στη βιομηχανία του σεξ.

Σύμφωνα με έρευνα της Europol, περισσότερες από 100 γυναίκες έχουν πέσει θύματα των «lover boys» από το 2020.

Ghosting, Orbiting, Breadcrumbing: Τι είναι όλοι αυτοί οι όροι που περιγράφουν τις σύγχρονες σχέσεις;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι είναι τα «Lover Boys» και πώς οδηγούν το θύμα τους στην πορνεία; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα