Τη Δευτέρα το κρίσιμο τετ-α-τετ Τσίπρα- αγροτών. Συνεχίζονται δυναμικά οι κινητοποιήσεις

12:37 19/2/2016 - Πηγή: iPop

Για το μεσημέρι της Δευτέρας και συγκεκριμένα για τις 12:00 έκλεισε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπρόσωπους των αγροτών.

Όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου για το ραντεβού Τσίπρα- αγροτών έχουν ήδη ενημερωθεί όλες σχεδόν οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών οι οποίες βρίσκονται σε κινητοποίηση. Σύμφωνα με τον Υπουργό υπήρχε θετική ανταπόκριση τις περισσότερες.

Τι πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου;

Αναμένουμε και τις υπόλοιπες να ορίσουν του εκπροσώπους τους. Για την Κυβέρνηση ο δρόμος

του διαλόγου είναι ανοικτός.

Οι αγρότες της Κρήτης τονίζουν πως δε θέλουν διάλογο με τον Πρωθυπουργό.

Την ίδια στιγμή οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Κλειστό για τρίτη μέρα είναι το τελωνείο του Προμαχώνα, ενώ κλειστά είναι επίσης και τα ελληνοβουλγαρικά και τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Κλειστά συνεχίζουν να είναι και τα Τέμπη. Οι αγρότες έχουν τοποθετήσει τα τρακτέρ τους κατά μήκος του οδοστρώματος και έτσι δε μπορεί να κινηθεί κανένα όχημα.

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης επίσης, έχουν από την Πέμπτη αποφασίσει τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων και στις τρεις λωρίδες στα δύο ρεύματα.

Τέσερα συνεχίζουν να είναι και τα μπλόκα στον νομό Χαλκιδικής, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης διατύπωσαν στην αστυνομική διεύθυνση την πρόθεση τους να μπλοκάρουν και το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Σε καμιά κινητοποίηση δε θα προχωρήσει το μπλόκο το οποίο βρίσκεται στα Πράσινα Φανάρια.

Το συνηθισμένο πρόγραμμα του αναμένεται να διατηρήσει και σήμερα το μπλόκο στο Δερβένι: 11:00- 15:00 θα είναι κλειστές και οι τρεις λωρίδες και στα δύο ρεύματα, ενώ από τις 15:00 έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα σε κάθε πλευρά.

Συνεχίζονται ενεργά και οι αποκλεισμοί στην Πελοπόννησο. Συνεχίζεται επ’ αόριστον ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Κορίνθου – Αθηνών στο ύψος των διοδίων του Ισθμού στην παλαιά αλλά επίσης και στη νέα εθνική οδό. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται από τον παραλιακό δρόμο μέσα δηλαδή από το χωριό Καλαμάκι.

photo:Stringer / SOOC

The post Τη Δευτέρα το κρίσιμο τετ-α-τετ Τσίπρα- αγροτών. Συνεχίζονται δυναμικά οι κινητοποιήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα