Θρεπτική βελουτέ σούπα με μπρόκολο και chorizo: Μια συνταγή γεμάτη χρώμα, γεύση και απίστευτη νοστιμιά!

14:16 20/11/2022 - Πηγή: iPop

Αυτή η σούπα με ​​μπρόκολο και chorizo θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου πιάτα λόγω της αντίθεσης μεταξύ του πικάντικου λουκάνικου ​​και της απαλής κρεμώδους υφής της σούπας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό γεύμα γεμάτο βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, ελαφρύ για πρώτο πιάτο ή τα κρύα βράδια του χειμώνα. Είναι πολύ χορταστική και μπορεί να αποτελέσει από μόνη της ένα κυρίως γεύμα. Το σημαντικότερο όμως είναι πως γίνεται γρήγορα, είναι οικονομική και μπαίνει και στην κατάψυξη!

Το πιο cozy πιάτο του Φθινοπώρου σε περιμένει – Το μυστικό που θα κάνει την σούπα κολοκύθας σου ακαταμάχητη

Συνταγή
για σούπα με μπρόκολο και chorizo: Υλικά500 γραμμάρια μπρόκολο, ψιλοκομμένο (κρατάμε μερικά κομμάτια για γαρνιτούρα)100 γραμμάρια chorizo, κομμένο σε φέτες1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη600ml ζωμός κοτόπουλου, σπιτικός αν είναι δυνατόνΦρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριΑλάτιΕλαιόλαδο

Nτοματόσουπα στο air fryer – Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να υποδεχθείς το φθινόπωρο

Πώς να φτιάξεις αυτή την τέλεια ζεστή και χειμωνιάτικη σούπαΤηγανίζουμε το chorizo ​​σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το chorizo ​​και το αφήνουμε στην άκρη.Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μπρόκολο, 100 ml από τον ζωμό και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά με το καπάκι, ανακατεύοντας συχνά.Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και μετά ρευστοποιούμε όλο μαζί με μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια λεία και κρεμώδη υφή.Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα. Προσθέτουμε επίσης αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σερβίρουμε με τα chorizo ​​και μπρόκολο ως γαρνιτούρα.Καλή απόλαυση!

Πόσα υλικά θα χρειαστείς για να φτιάξεις την τέλεια σούπα μπρόκολο;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θρεπτική βελουτέ σούπα με μπρόκολο και chorizo: Μια συνταγή γεμάτη χρώμα, γεύση και απίστευτη νοστιμιά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα