Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος; Κάνε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου κάθε πρωί!

18:07 21/4/2016 - Πηγή: iPop

Ο Albert Einstein κάποτε είπε:

Η πιο σημαντική απόφαση που παίρνουμε είναι το αν πιστεύουμε ότι ζούμε σε έναν φιλικό σύμπαν ή ένα εχθρικό

«Είναι ο κόσμος στον οποίο ζεις φιλικός ή εχθρικός;» Κάνε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου κάθε πρωί και θα είσαι ευτυχισμένος! Πάρε κάθε μέρα μία απόφαση και θα αλλάξει η ψυχολογία σου.

Είτε βλέπεις τον κόσμο ως καλό ή κακό αντίκτυπο έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα σου. Ο Remez Sasson, συγγραφέας βιβλίων για life

coaching το θέτει και διαφορετικά «…φέρε το φως στα μάτια σου, περισσότερη ενέργεια και ευτυχία».

Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να κατανοήσεις καλύτερα πως τα πράγματα συμβαίνουν ότι δεν τα περιμένεις.

Κάποιος σε μπλοκάρει ενώ είσαι στην κίνηση; Είναι εντάξει. Τουλάχιστον δεν σε τράκαρε προκαλώντας σου καθυστερήσεις στο πρόγραμμά σου, κάνοντας σε να μπλέξεις με ασφαλιστικές εταιρείες και φυσικά βάζοντας σε σε μάι χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία για να επικσευάσεις το αυτοκίνητο σου.

Με το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με μία συνειδητή απόφαση ότι ο κόσμος είναι καλός, έχεις λιγότερες πιθανότητες να αντιδράσεις με αρνητικό τρόπο σε οτιδήποτε παρουσιαστεί μπροστά σου και είναι εκτός προγράμματος.

Το καλό μαγνητίζει το καλό!

Επιπλέον, το πως βλέπεις την ημέρα σου από την αρχή της επηρεάζει επίσης πόσα καλά πράγματα θα συμβούν σε εσένα όσο προχωρά η μέρα.

Η Susan Reynolds, συν-συγγραφέας του Train Your Brain to Get Happy, λέει ότι «το αίσθημα ευχαρίστησης μπορεί να είναι τόσο τονωτικό για το μυαλό ώστε να το θέτει σε μία κατάσταση που να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στην ευχαρίστηση μ’ έναν τρόπο που ενισχύει την απόλαυση».

Με απλά λόγια… όσο περισσότερο καλό ψάχνεις στον κόσμο τόσο περισσότερο καλό θα λάβεις σε αντάλλαγμα!

Όταν ξυπνάς και επιλέγεις (συνειδητά ή ασυνείδητα) να ζεις σε έναν «κακό» κόσμο, θα περάσεις την ημέρα σου πολύ διαφορετικά. Μπορεί να νιώσεις απογοητευμένος ή και εκνευρισμένος επειδή ο μπροστινός σου περπατά πολύ αργά στον δρόμο ή να νιώθεις ότι περιμένεις στην ουρά του σούπερ μάρκετ για μία αιωνιότητα. Όταν επιλέγεις ότι ο κόσμος που ζεις είναι κακός όλα γίνονται δέκα φορές πιο δύσκολα.

Πέρα από τα θετικά αποτελέσματα που έχει στην ψυχολογία σου έχει και στο σώμα σου!

Το να επιλέγεις να τα βλέπεις όλα θετικά σου δίνει πολύ θετικά αποτελέσματα στην υγεία σου! Μειώνει τις πιθανότητες να πάθεις κατάθλιψη, μειώνει τα επίπεδα άγχους και όσο περίεργο και να σου ακουστέι μειώνει και τις πιθανότητες να κολλήσεις κάποιον ιό που κυκλοφορεί!

Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι που βλέπουν θετικά την ζωή έχουν την τάση να ζουν περισσότερο και αντιμετωπίζουν καλύτερα τις δυσκολίες!

Πώς θα ξεκινήσεις θετικά την ημέρα σου;

Αν όλο αυτό το «θετικό» είναι κάτι καινούριο για σένα, υπάρχουν μικρά tips τα οποία θα σε βοηθήσουν:

Επέλεξε πιο θετικές λέξεις πχ πες «θα έχω μία όμορφη μέρα» ή «είμαι ενθουσιασμένη για όσα με περιμένουν σήμερα!».Συγκεντρώσου σε πράγματα που σε κάνουν χαρούμενηΑπόλαυσε τα θετικά πράγματα που υπάρχουν γύρω σου, τον ήλιο, την υγεία σου, τους ανθρώπους που σε περιστοιχίζουν.Πέρνα περισσότερο χρόνο με θετικούς ανθρώπους και όχι μίζερους!

Οπότε… αύριο το πρωί αφού τεντωθείς ρώτα τον εαυτό σου:

«Είναι ο κόσμος στον οποίο ζω φιλικός ή εχθρικός;»

Και να θυμάσαι πως όλα είναι θέμα δικής σου επιλογής! Κάνε την χάρη στον εαυτό σου και επέλεξε το καλό.. θα σε κάνει πιο χαρούμενη και πιο υγιή!

The post Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος; Κάνε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου κάθε πρωί! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα