Θα λυθεί το Κυπριακό την Άνοιξη;

21:22 28/12/2015 - Πηγή: iPop

Με ελπίδες ότι θα βρεθεί λύση την Άνοιξη συνεχίζουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, με τον κ. Αναστασιάδη να δηλώνει αισιόδοξος, παρά τις δυσκολίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε σε τουρκικό κανάλι σχετικά με την εύρεση λύσης την Άνοιξη πως «Θα αγωνιστούμε για να βρούμε την δικαιότερη δυνατή λύση. Θα είναι δύσκολο , αλλά πιστεύω ότι θα πετύχουμε», ενώ πρόσθεσε πως «Δεν χρειαζόμαστε

τις εγγυήσεις των μητέρων πατρίδων».

Ο Μουσταφά Ακιντζί, Τουρκοκύπριος ηγέτης, εκτίμησε από τη μεριά του πως η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί πολιτική ισότητα, ενώ η τουρκοελληνική δίνει βάση στο να καταργηθούν οι εγγυήσεις και να επιστραφούν όσα περισσότερα εδάφη γίνεται.

Και εκείνος τόνισε πως προσπαθεί από την πλευρά του προκειμένου να βρεθεί λύση την Άνοιξη.

Η διαφορά σε αυτές της διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είναι ότι «υπάρχει μια καλύτερη συναντίληψη. Η μια κοινότητα μπορεί να αντιληφθεί τα προβλήματα της άλλης. Υπάρχει μια κοινή προσπάθειά για επανένωση αυτών των εδαφών. Θέλω να επαναλάβω ότι πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες λύσης όχι με βάση την αδικία αλλά την ελπίδα για το μέλλον».

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Θα λυθεί το Κυπριακό την Άνοιξη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα