Θα εκπλαγείς από το πόσο νωρίς ξεκινάει η παιδική παχυσαρκία

22:28 13/5/2016 - Πηγή: iPop

Η παχυσαρκία γνωρίζαμε ήδη ότι ξεκινάει από τα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης ενός παιδιού. Δεν γνωρίζαμε όμως πόσο νωρίς μπορεί να ξεκινήσει!

Νέα έρευνα διαπιστώνει ότι η παιδική παχυσαρκία ξεκινάει ακόμα και όταν το βρέφος βρίσκεται στην κοιλιά της μητέρας του.

Οι γυναίκες που αναπτύσσουν διαβήτη κατά την εγκυμοσύνη είναι πιθανότερο να γεννήσουν υπέρβαρα παιδιά. Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι οι γυναίκες σ’ αυτή την κατάσταση επηρεάζουν τον μεταβολισμό του βρέφους με τέτοιο τρόπο που το παιδί αποκτά περιττό πάχος σύντομα μετά τη γέννηση.

Η μελέτη χρησιμοποίησε μαγνητικές τομογραφίες

για να συγκρίνει τα επίπεδα του σωματικού λίπους σε 42 μωρά από μητέρες με διαβήτη κύησης και 44 μωρά από υγιείς μητέρες.

Η έρευνα εξέτασε τα παιδιά μετά τη γέννηση και μετά από 10 εβδομάδες. Δεν διαπιστώθηκε διαφορά στο πάχος των μωρών το πρώτο διάστημα, όμως στη μέτρηση που έγινε μετά από 10 εβδομάδες διαπιστώθηκε ότι τα μωρά με μητέρα που είχε διαβήτη είχαν 16% μεγαλύτερο σωματικό όγκο σε σχέση με τα παιδιά από υγιείς μητέρες.

Οι λόγοι είναι άγνωστοι, όμως οι ερευνητές εξετάζουν τα εξής ενδεχόμενα:

Αλλαγές στο μεταβολισμό του παιδιού ενώ είναι στη μήτραΔιαφορές στο μητρικό γάλαΑλλαγές στο μωρό από τις «ορμόνες της πείνας».

Μία από τις κύριες αιτίες του διαβήτη κύησης φαίνεται να είναι το υπερβολικό βάρος της μητέρας, αν και ορισμένες γυναίκες με φυσιολογικό βάρος έχουν γενετική προδιάθεση για την πάθηση.

The post Θα εκπλαγείς από το πόσο νωρίς ξεκινάει η παιδική παχυσαρκία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα