Τεταμένο το κλίμα στην Ειδομένη μετά τον τραυματισμό του πρόσφυγα

08:36 19/4/2016 - Πηγή: iPop

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στην Ειδομένη μετά τον τραυματισμό του Σύρου πρόσφυγα τη Δευτέρα, ο οποίος έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Πληροφορίες ήθελαν αστυνομικό όχημα να παρασύρει τον πρόσφυγα,ωστόσο, η αστυνομία δηλώνει ότι το όχημα δεν είχε κάποια εμπλοκή στον τραυματισμό του.

Οι πρόσφυγες όμως θεωρώντας ότι το περιπολικό ευθύνεται για τον τραυματισμό του πρόσφυγα, προκάλεσα ζημιές σε οχήματα και αναποδογύρισαν

κάδους.

Φόβοι υπάρχουν για την πρόκληση νέων επεισοδίων, ενώ η σιδηροδρομική γραμμή που άνοιξε με παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ, έκλεισε και πάλι. Ο Γιάννης Μουζάλας είπε πως η γραμμή θα ανοιγοκλείνει, φέρνοντας ως παράδειγμα την σιδηροδρομική γραμμή Γαλλίας- Αγγλίας που επί 7 χρόνια ανοιγόκλεινε.

Ο Γιάννης Μουζάλας τόνισε στη Βουλή ότι δημιουργήθηκαν 35.000 θέσεις φιλοξενίας μέσα σε 31 μέρες και έκανε γνωστό ότι ετοιμάζονται ακόμα 20.000, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά.

Στην Ειδομένη μπαίνει τάξη, ήταν η άποψη που εξέφρασε ο αναπληρωτής Υπουργός. «Αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει οτιδήποτε άλλο πέρα από το να διαλυθεί. Αλλά θα γίνει με τάξη».

«Μας αδικείτε ως χώρα, όχι ως κυβέρνηση. Μόνο στην Ειδομένη υπάρχει αυτό και θα πάψει, όπως έγινε και στη Λέσβο όπου οργανώσαμε το χάος. Στην Ειδομένη κάτι αλλάζει. Το βλέπετε. Και θα πετύχει. Χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσει θετικά προς εμάς η απελπισία σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Η τάξη πρέπει να μπει και μπαίνει. Στην τεράστια πλειοψηφία των 35.000 προσφύγων υπάρχει τάξη. Δεν είναι σε τάξη στην Ειδομένη, που αρχίζει και μπαίνει. Και στον Πειραιά που σε λίγο δεν θα υπάρχει».

Σημείωση!

Να τονισθεί πως από τις 07:00 της 18/04/2016 έως τις 07:00 της 19/04/2016 διεσώθησαν 119 πρόσφυγες-μετανάστες σε τρία περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου και Κω.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Τεταμένο το κλίμα στην Ειδομένη μετά τον τραυματισμό του πρόσφυγα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα