Τεταμένο το κλίμα μεταξύ Ολλανδίας-Τουρκίας| Ο Πρωθυπουργός της χώρας απαντά στον Erdoğan

17:01 11/3/2017 - Πηγή: iPop

ΣεΟλλανδίας-Τουρκίας| τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις Ολλανδίας- Τουρκίας μετά τα σχόλια του Recep Tayyip Erdoğan και την απαγόρευση της επίσκεψης του Mevlüt Çavuşoğlu. Στον Πρόεδρο της Τουρκίας απαντά με αυστηρό ύφος ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte, τονίζοντας, πως το σχόλιο του ήταν «εντελώς απαράδεκτο».

Θυμίζουμε, πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan, αποκάλεσε κατά τη διάρκεια δηλώσεων

του την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες», καθώς η ολλανδική κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια προσγείωσης στη χώρα του αεροπλάνου του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού της Ολλανδίας:

«Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο», δήλωσε ο Mark Rutte στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εκλογές της 15ης Μαρτίου και τόνισε:

Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο

Πριν τις δηλώσεις του Ολλανδού Πρωθυπουργού η Τουρκία κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών να διαμαρτυρηθεί κατά της απόφασης της Χάγης να απαγορεύσει στον Τούρκο ΥΠΕΞ τη συμμετοχή σε συγκέντρωση υπέρ του Recep Tayyip Erdoğan στην Ολλανδία.

Θυμίζουμε, πως ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας το Σάββατο επρόκειτο να μεταβεί αεροπορικώς στο Ρότερνταμ για να κινητοποιήσει την εκεί τουρκική κοινότητα υπέρ της επέκτασης των εξουσιών του Προέδρου της χώρας του αλλά την άφιξη του μπλόκαρε η κυβέρνηση της χώρας.

Οδικώς θα ταξιδέψει για την Ολλανδία η Τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων:

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας θα ταξιδέψει οδικώς για το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, καθώς η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε την προσγείωση του αεροπλάνου το οποίο μετέφερε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Η Άγκυρα καλεί τον Ολλανδό πρέσβη να δώσει εξηγήσεις για την απαγόρευση της επίσκεψης Çavuşoğlu

photo:REUTERS/Yves Herman

The post Τεταμένο το κλίμα μεταξύ Ολλανδίας-Τουρκίας| Ο Πρωθυπουργός της χώρας απαντά στον Erdoğan appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα