Τέλη κυκλοφορίας 2017 -Ρύποι και κυβισμός τα βασικά κριτήρια

19:01 25/9/2016 - Πηγή: iPop

Δύο ταχυτήτων θα είναι τα Τέλη κυκλοφορίας 2017 καθώς ρύποι και κυβισμός τα βασικά κριτήρια για τον προσδιορισμό του κόστους για τον κάθε ιδιοκτήτη ΙΧ.

Με στόχο να πάρουν πίσω τις πινακίδες που κατέθεσαν τα προηγούμενα έτη οι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει τέλη κυκλοφορίας δύο ταχυτήτων.

Αναλυτικότερα, όπως είχε δηλώσει ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, τα νέα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά με στόχο όχι μόνο να μην ατατεθούν νέες πινακίδες αλλά και να πάρουν πίσω τις πινακίδες του όσοι τις κατέθεσαν λόγω του υψηλού τιμήματος των τελών κυκλοφορίας.

«Κάντε λίγη υπομονή. Αυτό που μπορούμε να δεσμευθούμε είναι ότι θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από την προηγούμενη χρονιά και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν πάρει πινακίδες τα προηγούμενα χρόνια, φέτος να πάρουν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, από τη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να διευκολύνει κυρίως τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων 10 ετίας και άνω με μικρή πλέον εμπορική αξία που επιβαρύνονται δυσανάλογα με αποτέλεσμα πολλοί απ αυτούς να καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, το 2016 πλήρωσαν λιγότερα όσοι είχαν μικρομεσαία αυτοκίνητα προ του 1999 και μεγάλου κυβισμού μεταξύ 2000 και 2005. Αυξημένα ήταν τα τέλη για όσους είχαν οχημάτα μεσαίου κυβισμού από το 2006 και μετά, ενώ επιβαρύνθηκαν και οι κάτοχοι αυτοκινήτων τελευταίας τεχνολογίας.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2017, τα οποία θα αναρτηθούν στο Τaxis στα μέσα Νοεμβρίου για να πληρωθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, αναμένεται να έχουν μείωση από 5 έως 40% για τα οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2006 και σύνδεση με τους ρύπους για όσα κυκλοφόρησαν από 2007 και μετά.

Ανοιχτό μένει αν θα επανεξεταστούν με βάση την εμπορική αξία των αυτοκινήτων ο φόρος πολυτελείας και τα τεκμήρια διαβίωσης.

The post Τέλη κυκλοφορίας 2017 -Ρύποι και κυβισμός τα βασικά κριτήρια appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
τελη κυκλοφοριας κριτηρια
Τυχαία Θέματα