Τελετή παράδοσης τηλεκοντρόλ!

22:00 14/7/2014 - Πηγή: iPop

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014. Τελικός Μουντιάλ. Τελευταίες ώρες της ανδρικής κυριαρχίας στο τηλεκοντρόλ. Αν ήμασταν κομμάτι του «24″ ο Jack Bauer θα είχε ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα! Και όμως δεν είμαστε μέρος της σειράς, άρα ο πόλεμος των φύλων δεν έχει κάποιο ρολόι. Εκείνος θεωρεί πως για πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι κάθεται δίπλα του η γυναίκα και περιμένει τη στιγμή που παρακαλούσε να φτάσει ολόκληρο το

καλοκαίρι. Εκείνος παρακολουθεί τον αγώνα Αργεντινή-Γερμανία με τόση χαρά αλλά και με τα δάκρυα οπλισμένα στα μάτια του, καθώς το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για τον αγώνα, θα σημάνει και τη λήξη της εξουσίας του στη τηλεόραση. Εκείνη κάθεται δίπλα του υπομονετικά και καταπίνει τις σκέψεις της γιατί όντως ξέρει πως σε λίγες ώρες θα γίνει η τελετή παράδοσης του τηλεκοντρόλ και θα αποκτήσει την εξουσία της πάνω στο πολυπόθητο μηχάνημα: τη τηλεόραση. Μπορεί και οι δύο να κάθονται δίπλα δίπλα αλλά οι απόψεις και οι σκέψεις τους διαφέρουν κατά πολύ!

Άποψη του!

Δεν μπορώ να καταλάβω, τι έκανα λάθος; Δεν την ενοχλούσα. Φώναζα τους φίλους μου να έρθουν σπίτι. Την άφηνα ελεύθερη όλη μέρα, μετά τις 16:00 και αφού είχε μαγειρέψει και πάνω απ’όλα δεν την ζάλιζα με τα προβλήματα μου.

Άποψη της!

Κάθε απόγευμα μου κουβαλιόντουσαν στο σπίτι οι μαντραχαλάδες οι φίλοι του που δεν έχουν τρόπους, με έβαζαν να τους μαγειρεύω -γιατί τους ενοχλούσε να παραγγείλουν πίτσα!- και έπειτα με αγνοούσαν! Δεν μου επέτρεπαν να μιλάω, γιατί οι απορίες μου ή τα σχόλια μου τους αποσπούσαν και φυσικά εκείνος το μόνο που έκανε μόλις γύριζε από τη δουλειά ήταν να μιλάει στο τηλέφωνο για το πόσο θα έρθει ο αγώνας και πόσο «παιχτούρα» είναι ο τάδε αμυντικός και πόσο «παλτό» ο δείνα επιθετικός! Σχέση το λες αυτό;;;;; Καλοκαιριάτικα να κάνω την υπηρέτρια και μετά να με στέλλνουν και στο δωμάτιο υπηρεσίας;

Άποψη του!

Ακόμα και όταν έπαιζε η Ελλαδάρα ερχόταν για να με εκνευρίσει. Εκεί που πέθαινα για ένα γκολ, εκείνη μου έλεγε πως πέθαινε για τον Κονέ. Σαν να μην μας φτάνει που έχουμε τα ποδοσφαιρικά μας προβλήματα, μου έβαζε και τη ζήλια στο μυαλό. Γυναίκες….

Άποψη της!

Στις λίγες περιπτώσεις που με άφηνε να δω τον αγώνα μαζί του -στους αγώνες της εθνικής Ελλάδος που του μπαστακωνόμουν δηλαδή- αν και προσπαθούσα να μην ρωτάω πράγματα όπως «γιατί αυτό είναι οφσαιντ και γιατί σήκωσε εκείνο το σημαιάκι ο κύριος με την διαφορετική στολή» εκείνος εκνευριζόταν. Καθόμουν δίπλα του για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο σαν ζευγάρι και σχολίαζα πόσο όμορφα παιδιά έχει αυτή η Εθνική μας και εκείνος νόμιζε πως τους χαλβάδιαζα. Όταν όμως εκείνος σχολίαζε τις βραζιλιάνες από τις κερκίδες εγώ δεν έλεγα τίποτα……

Άποψη του!

Όταν χάσαμε έπρεπε να δεις την δήθεν απογοήτευση στα μάτια της. Αλλά μπορούσα να διακρίνω την χαρά μέσα της. Νόμιζε πως επειδή έφυγε η Ελλάδα από τη διοργάνωση, θα έφευγε και το τηλεκοντρόλ από τα χέρια μου. Που να ήξερε! Εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο. Μιλάμε για θρησκεία. Δεν έχει σημασία αν έφυγε ένας Άγιος. Έχουμε πολλούς ακόμα.

Άποψη της!

Και εκεί που οι Άγιοι Κοστορικανοί έκαναν το θαύμα τους και νίκησαν την Ελλάδα (δεν λέω στεναχωρήθηκα, αλλά πολύ μετρημένα) και είπα πως θα πάρω μία ανάσα, θα πάμε για ένα ποτό, μία βουτιά στη θάλασσα, θα σταματήσουν να έρχονται οι τραμπούκοι στο σπίτι μου κάθε απόγευμα… μου ανακοινώνει πως «δεν έχει σημασία που έφυγε η Εθνική μας, τόσες ομάδες υπάρχουν. Φυσικά και θα παρακολουθήσω όλο το Μουντιάλ μέχρι και τον τελικό». Δεν θα το κρύψω, δάκρυσα! Τουλάχιστον σ αυτό συμβαδίζαμε καθώς και εκείνος έκλαιγε …για την ήττα.

Άποψη του!

Μου αρέσει που έλεγε πως δεν κρατάω το σπίτι καθαρό. Πότε το έκανα για να αρχίσω τώρα; Δεν πάμε καλά! Δύο κουτιά πίτσες, επτά κουτάκια μπύρας και οκτώ πακέτα τσιγάρα. Έχει δει και χειρότερα και το ξέρει.

Άποψη της!

Και δεν φτάνει που μάζευε «τα παιδιά» για να δουν ένα ματσάκι στη 1.00 το ξημέρωμα (!!!!) μου έκαναν και το σπίτι άνω κάτω! Μπύρες, πίτσες, τσιγάρα και πεταμένα παπούτσια δεξιά και αριστερά! Δεν φτάνει που με είχε στην απομόνωση, με έβαζε να καθαρίζω και όλο το σπίτι έπειτα από την επέλαση των Ούνων! ΕΥΤΥΧΩΣ θα πρέπει να περιμένει άλλα 4 χρόνια για να ξανά συμβεί αυτό…. αν και ΔΕΝ πρόκειται να του το ξανά επιτρέψω! Σε 2 χρόνια από τώρα …ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ EURO στη ζωή μας(!)… αυτή τη περίοδο η τηλεόραση θα μετακομίσει στο σπίτι της μητέρας μου… και αν θέλει να πάει εκεί τους Ούνους να δουν το ματσάκι!

Άποψη του!

Αλλά δεν ξέρει πως είναι προσωρινή η βασιλεία της στον καναπέ και στη τηλεόραση μου. Θα πάω για τα μπανάκια μου, θα πιω τα τσιπουράκια μου και θα γυρίσω στο θρόνο μου, για να δω το Mundobasket. Δεν θα γίνω μισογύνης και δεν θα πω: «Αντε στη κουζίνα κουκλίτσα μου!». Αλλά δεν πάτε για κανένα καφέ να μιλήσετε για τα κουσούρια μας; Αφού μόνο με εμάς ασχολείστε. Ενώ εμείς, άρχοντες! Μπάλα, μπύρα και τηλεκοντρόλ.

Η άποψη της!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μόλις τελείωσε το Μουντιάλ, θα ξεκινήσει το Mundobasket….. αυτό όμως που δεν ξέρει είναι πως ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις έχω κανονίσει να πάμε στο εξοχικό της Κατερίνας με τον σύντροφό της (ο οποίος δεν βλέπει ούτε μουντιάλ, ούτε Mundobasket, ούτε καν αγώνες πινγκ πονγκ) και όταν γυρίσουμε το τηλεκοντρόλ θα ανήκει σε μένα! Ολόκληρη τελετή παράδοσης έκανε…. ας το σκεφτόταν νωρίτερα!

The post Τελετή παράδοσης τηλεκοντρόλ! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα