Τελεσίγραφο της Ε.Ε προς την Ελλάδα – Πιθανή η διετής έξοδος από την Σένγκεν

14:57 12/2/2016 - Πηγή: iPop

Τελεσίγραφο της Ε.Ε προς την Ελλάδα προκειμένου να υπάρξουν άμεσες βελτιώσεις στον τομέα της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της χώρας. Τρεις μήνες διορία, αλλιώς διετής έξοδος από τη Σένγκεν.

Το Συμβούλιο της Ε.Ε στις Βρυξέλλες δίνουν στη χώρα μας τελεσίγραφο τριών μηνών, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στη διαχείριση των ελλείψεων που υπάρχουν στα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας,

καθώς σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύει να να βρεθεί για δύο χρόνια εκτός της Συνθήκης Σένγκεν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχηματίστηκε, παρά το γεγονός πως υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις από την ελληνική πλευρά, καθώς επαναφέρει το επίσημα το ζήτημα των συνοριακών ελέγχων, μέχρι και δύο χρόνια, σηματοδοτώντας την αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη Σένγκεν.

Η εξέλιξη αυτή, έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος επεσήμανε πως ποτέ δεν τέθηκε επισήμως στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτημα εξόδου χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν, υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή, ότι υπάρχουν και άλλες χώρες πλην της Ελλάδας που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και θα τους αποσταλούν επιστολές συμμόρφωσης.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση με την απόφασή της αυτή καλεί την Ελλάδα, να προχωρήσει στην εφαρμογή των 50 προτάσεων, οι οποίες έχουν κατατεθεί στην χώρα μας, από την Ε.Ε για την τήρηση αυστηρότερων συνοριακών ελέγχων.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Ε.Ε, η Ελλάδα καλείται να προβεί σε βελτιωτικές ενέργειες γύρω από διαδικασίες εγγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων, γύρω από την επιτήρηση των υδάτινων και χερσαίων συνόρων της, αλλά και βελτιώσεις στο ζήτημα διαχείρισης τεχνικού εξοπλισμού, ανθρώπινων πόρων και υποδομών.

The post Τελεσίγραφο της Ε.Ε προς την Ελλάδα – Πιθανή η διετής έξοδος από την Σένγκεν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα