Επίσημο: Οι Ουκρανοί πηγαίνουν στη Λευκορωσία για να διαπραγματευτούν

15:11 27/2/2022 - Πηγή: iPop

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις από την πλευρά της Ουκρανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το Κρεμλίνο οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και από την άλλη πλευρά, οι Ουκρανοί πηγαίνουν στην Λευκορωσία για να διαπραγματευτούν με τους Ρώσους. Υπενθυμίζουμε ότι οι Ρώσοι είχαν δώσει προθεσμία στους Ουκρανούς να απαντήσουν στο κάλεσμα για διαπραγμάτευση στην Λευκορωσία μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής 27/02.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι μπήκαν στο Χάρκοβο – Εκτός SWIFT

ρωσικές τράπεζες

Διαπραγματεύσεις στην Λευκορωσία: Δέχτηκε ο Ζελένσκι την πρόταση των Ρώσων

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της επίσημης ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των ηγετών της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Οι διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας χωρίς όρους. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα Κυριακή 27/02.

Ανησυχητική είναι ωστόσο η δήλωση του πρώην υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας, Andriy Zagorodnyuk, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Λευκορωσία είναι έτοιμη να κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η Guardian

Ο Ζελένσκι δεν έχει δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία. Το πρωί της Κυριακής, ο Μεντίνσκι είχε εγγυηθεί για την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής, σε περίπτωση που πήγαιναν στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ζελένσκι στο Facebook, οι ουκρανικές αρχές συμφώνησαν να συναντήσουν τους Ρώσους «χωρίς προαπαιτούμενα» κοντά στον ποταμό Pripyat.

«Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για να διασφαλίσει πως όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και οι πύραυλοι που σταθμεύουν στην περιοχή της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της ουκρανικής αντιπροσωπείας, των συζητήσεων και της επιστροφής».

Προσφυγή στη Χάγη από τον Ζελένσκι και την Ουκρανία

Η Ουκρανία κατέθεσε αγωγή κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελενσκι, το δικαστήριο που επιλύει διαφορές μεταξύ κρατών σχετικά με το διεθνές δίκαιο.

«Η Ουκρανία υπέβαλε την αγωγή της κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τη χειραγώγηση της έννοιας της γενοκτονίας για να δικαιολογήσει την επιθετικότητα. Ζητάμε μια επείγουσα απόφαση που θα διατάξει τη Ρωσία να σταματήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα τώρα και αναμένουμε να ξεκινήσουν οι δίκες την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Επίσημο: Οι Ουκρανοί πηγαίνουν στη Λευκορωσία για να διαπραγματευτούν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα