Τα μαθήματα ζωής που μόνο τα solo ταξίδια κατάφεραν να μου διδάξουν- Και είναι σημαντικά!

20:23 31/7/2022 - Πηγή: iPop

Έχεις ακούσει τόσες και τόσες φορές πόσο ωραίο είναι το solo ταξίδι, όμως το έχεις κάνει πράξη; Μήπως αναρωτιέσαι ακόμα γιατί να ταξιδεύεις μόνος; Τα μαθήματα ζωής που μπορούν να σου δώσουν αυτά τα ταξίδια είναι μοναδικά.

Το να ταξιδεύεις χωρίς την ασφάλεια των γονιών, των φίλων, ακόμα και των γνωστών είναι στην αρχή κάτι πρωτόγνωρο και ίσως και αγχωτικό λίγο, όμως στη συνέχεια δε θα θες να το βγάλεις από τη ζωή σου. Όταν ταξίδεψα για πρώτη φορά μόνη μου συνειδητοποίησα τόσα πράγματα για μένα, γνώρισα καλύτερα τον εαυτό μου,

ακόμη και τον προορισμό που επισκέφτηκα.

Το να ταξιδεύεις χωρίς κανέναν γνωστό είναι μια εμπειρία που μόνο αν τη ζήσεις θα καταλάβεις την αξία της. Και φυσικά μην τρομάζεις. Το να μην ξέρεις κανέναν στο ταξίδι σου δεν είναι αγχωτικό ούτε ριψοκίνδυνο, αλλά συναρπαστικό. Και να σου πω κάτι; Ναι, μπορεί να συμβούν και απρόοπτα. Μπορεί να μην πάνε όλα τέλεια. Μπορεί για μια στιγμή να πεις, «τι το ‘θελα και ταξίδεψα μόνος» ή «πού είναι η κολλητή μου να το μοιραστούμε μαζί αυτό», όμως σε πολύ λίγες ώρες αυτό θα σου έχει περάσει και το μόνο που θα θυμάσαι εν τέλει είναι πόσα πολλά κέρδισες.

Solo travel: Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ξέρεις αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις μόνος σου!

Άλλωστε, κάθε ταξίδι είναι μια μοναδική εμπειρία. Με έχουν ρωτήσει κατά καιρούς «γιατί να ταξιδεύεις μόνος/ μόνη» και όλα ήταν άτομα που ποτέ δεν το επιχείρησαν. Ε λοιπόν, ο πιο βασικός λόγος που μου αρέσει να ταξιδεύω μόνη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό είναι γιατί νιώθω πιο ελεύθερη από ποτέ. Δεν έχω να σκεφτώ την επιθυμία και την προτίμηση κανενός. Σκέφτομαι τι θέλω, πού προτιμώ να πάω, το σχεδιάζω και το κάνω πράξη. Φτιάχνω το ταξίδι με βάση τα δικά μου γούστα. Ζω τις εμπειρίες που εγώ έχω επιλέξει κι όχι κάποιος άλλος. Μαθαίνω να ζω μόνη, χωρίς να νιώθω μοναχικά. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή με τον εαυτό μου στο έπακρο. Και ξέρεις τι άλλο μου συμβαίνει; Κάνω καινούργιες παρέες, γνωρίζω άτομα που ίσως υπό άλλες συνθήκες να μη γνώριζα και μοιράζομαι μαζί τους εμπειρίες. Τα καλύτερα ταξίδια είναι εκείνα που δεν ξέρεις κανέναν και συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που δεν είναι φίλοι σου και πιθανότατα τους γνωρίζεις για πρώτη φορά.

Τα μαθήματα ζωής που θα πάρεις από τα ταξίδια αν επιλέξεις να είσαι μόνος σε αυτά

Μαθαίνεις να αντέχεις και να αγαπάς τον εαυτό σου λίγο παραπάνω

Δεν είναι εύκολο να ταξιδεύεις μόνος, αν δεν μπορείς να αντέξεις τον εαυτό σου και να περάσεις καλά μαζί του. Είναι, όμως, ένας καλός τρόπος να σε γνωρίσεις καλύτερα. Η μοναξιά δεν είναι εύκολη, αλλά ούτε και απαραίτητη σε αυτού του είδους τα ταξίδια. Η μοναξιά στα ταξίδια με δίδαξε πώς μου αρέσει να περνάω τον χρόνο μου. Η κατανόηση των ρυθμών και των προτιμήσεών μου έχει επηρεάσει κάθε πλευρά της ζωής μου, συμπεριλαμβανομένου και του πώς ζω. Όλοι μας, σπάνια έχουμε χρόνο να μείνουμε μόνοι μας και να το εκτιμήσουμε πραγματικά. Το solo ταξίδι δίνει ακριβώς αυτό το δώρο.

Pexels

Κάνεις νέους φίλους

Μπορεί να είναι εύκολο, όμως όταν έχεις δίπλα σου δεδομένα κάποια άτομα δεν μπαίνεις στη διαδικασία να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους. Όμως κάτι που έμαθα από τα ταξίδια είναι ότι μπορεί να κολλήσεις με τα πιο απίστευτα άτομα, να δημιουργήσεις αναμνήσεις μαζί τους και αν είσαι τυχερός, να γίνουν και φίλοι σου. Ακόμα κι αν είσαι ντροπαλός, θα κάνεις παρέες, γιατί απλά δε θα έχεις κάποιον άλλο για να μιλήσεις και να επικοινωνήσεις. Και μην ξεχνάς πως ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον.

Μαθαίνεις να είσαι υπεύθυνος

Το χειρότερο και συγχρόνως καλύτερο στο να ταξιδεύεις μόνος είναι πως αν κάτι δεν πάει καλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν άλλον γι’ αυτό. Απλά μαθαίνεις να είσαι εσύ υπεύθυνος για όλα. Με απλά λόγια: Αναλαμβάνεις την ευθύνη. Δεν περιμένεις κάποιον να σε βοηθήσει, βοηθάς εσύ τον εαυτό σου. Και μπορεί αυτό να ακούγεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά είναι πραγματικά ωφέλιμο, ενώ σε κάνει να ωριμάσεις.

Unsplash/ Ibrahim Rifath

Γίνεσαι για λίγο… εγωιστής

Όταν ταξιδεύεις μόνος, το μοναδικό άτομο που πρέπει να σκεφτείς είσαι εσύ. Θες να πας σ’ ένα μουσείο; Απλά πας; Θες να βγεις για περπάτημα ή ψώνια; Απλά το κάνεις. Θες να τραγουδήσεις καραόκε σ’ ένα μπαρ που βρέθηκες; Παίρνεις το μικρόφωνο και τραγουδάς. Έχεις το νόημα και απλά ζεις τη στιγμή, κάνοντας αυτό που μόνο εσύ θες και κανένας άλλος, χωρίς καν να μπεις στη διαδικασία να συζητήσεις τις σκέψεις σου με άλλον. Είναι τόσο ωραίο να κάνεις πράξη αυτό που θες τη στιγμή που το θες.

Βγαίνεις από την comfort zone σου

Όταν ταξιδεύεις με την οικογένεια ή τους φίλους, παίζεις έναν συγκεκριμένο ρόλο, της μαμάς, της ανεύθυνης αδερφής, του οργανωτικού συντρόφου ή του ντροπαλού φίλου. Όταν, όμως, ταξιδεύεις μόνος, όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν. Ξέχνα τι περιμένουν οι άλλοι από σένα. Ποιος θες να είσαι πραγματικά; Βγες έξω από τη ζώνη άνεσής σου και δοκίμασε κάτι διαφορετικό, έναν άλλο ρόλο. Μην κρύβεσαι πίσω από μια μάσκα και μην έχεις κοινωνικές προσδοκίες. Να θυμάσαι: Κανείς δεν σε ξέρει. Εκμεταλλεύσου αυτή την ευκαιρία και δείξε ποιος πραγματικά θες να είσαι.

Έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου

Το συναίσθημα όταν αποδεικνύεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις μια χαρά και μόνος σου είναι απίστευτο. Βλέπεις πως μπορείς να σταθείς στα πόδια σου και να αντιμετωπίσεις τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν. Και ξέρεις κάτι; Θα κάνεις λάθη, δεν γίνεται να μην κάνεις. Όμως, καλύτερα να τα κάνεις, παρά να μην ζήσεις καθόλου. Και μην ξεχνάς να συγχωρείς τον εαυτό σου και να είσαι επιεικής μαζί του.

Unsplash/ Savvas Kalimeris

Τι άλλο μπορεί να μάθεις αν ταξιδεύεις μόνος;

Μια ξένη γλώσσα Να μη νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα Να εμπιστεύεσαι τη διαίσθησή σου Ποιος είναι τελικά σημαντικός στη ζωή σου Να απολαμβάνεις τη στιγμή κι όχι το κινητό Να κρίνεις ορθά τους ανθρώπους, για αυτό που πραγματικά είναι Να κάνεις τον αυθορμητισμό τρόπο ζωής Να καταλάβεις ότι στο τέλος της ημέρας, όσο κι αν διαφέρουμε μεταξύ μας, είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι θέλουμε αγάπη, επιβεβαίωση, σεβασμό και ασφάλεια για το μέλλον μας!

Συμπέρασμα;

Το solo ταξίδι είναι είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείς να κάνεις. Γεμίζεις το μυαλό σου με αναμνήσεις που θα θυμάσαι για μια ζωή. Καταλαβαίνεις τι έχει μεγαλύτερη σημασία για σένα. Μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι, να είσαι περισσότερο ο εαυτός σου, αλλά πάνω απ’ όλα να ζεις πραγματικά. Και αν αυτό δεν αξίζει και δεν αρκεί για ένα τέτοιο ταξίδι, τότε δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεσαι αν αναρωτιέσαι γιατί να ταξιδεύεις μόνος, αν και ελπίζω να έχεις ήδη πειστεί.

Αν ακόμα δεν έχεις ταξιδέψει μόνος σου, τότε σίγουρα πρέπει να το κάνεις. Τι άλλο περιμένεις;

Θέλεις να ανακαλύψεις μόνη σου τον κόσμο; Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για solo travelers!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα μαθήματα ζωής που μόνο τα solo ταξίδια κατάφεραν να μου διδάξουν- Και είναι σημαντικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα