Συνταγή για γιαουρτογλυκό που θα γλύφεις τα δάχτυλα σου!

16:13 5/7/2020 - Πηγή: iPop

Τώρα το καλοκαίρι υπάρχουν τα φρούτα και υπάρχουν και τα παγωτά. Θα είναι ψέμα αν σου πω ότι δεν τρώω παγωτά αλλά προσπαθώ να βρω και γλυκά που να ικανοποιούν τη λιγούρα μου χωρίς να μου προσθέτουν θερμίδες! Εδώ μπαίνει και η συνταγή για γιαουρτογλυκό. Είναι δροσερό, νόστιμο, και μπορείς να προσθέσεις το αγαπημένο σου φρούτο. Από θερμίδες δε αν δε βάλεις έξτρα

ζάχαρη είσαι μια χαρά. Και φυσικά χωρίς ψήσιμο!

Τι θα χρειαστείς για το γιαουρτογλυκό1 kg γιαούρτι1-2 κουτιά κομπόστα (Προτείνω ανανά)1 κουτί ζελέ σε σκόνη (Προτείνω ανανά και εδώ)

FreepikΠως θα φτιάξεις τη συνταγή για γιαουρτογλυκόΑνοίγετε το ένα ή και τα δύο κουτιά κομπόστας, αναλόγως πόσο θέλετε να είναι έντονο το φρούτο στο γιαουρτογλυκό, και αν προτιμήσετε ανανά αρχίζετε να κόβετε τις ροδέλες σε κομματάκια.Βράζετε μισό λίτρο νερό για να λιώσετε τη σκόνη από τα δύο φακελάκια ζελέ.Προσθέτετε αντί για κρύο νερό το ζουμί από την κομπόστα και συμπληρώνετε αν δε φτάσει με νερό.Ρίχνετε με προσοχή το γιαούρτι μέσα στο ζελέ και ανακατεύεται με έναν αυγοδάρτη για καλύτερο αποτέλεσμα και πιο λεία υφή.Μετά από μισή με 1 ώρα, να έχει γίνει δηλαδή λίγο πηχτό, προσθέτετε και τα κομμάτια από το φρούτο. Ανακατεύετε για να απλωθούν ομοιόμορφα.Αφήνετε να παγώσει και απολαμβάνετε!

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και φρέσκα φρούτα μέσα. Προσοχή! Εκτός από φρέσκο ανανά γιατί δε θα πήξει το ζελέ! Ελπίζουμε να σας αρέσει όσο αρέσει και σε εμάς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Ένα δροσερό γλυκό με κεράσια θα σου φτιάξει την ημέρα

Photo:Freepik

Το άρθρο Συνταγή για γιαουρτογλυκό που θα γλύφεις τα δάχτυλα σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα