Συνταγή για Porridge ή αλλιώς το πιο δυναμωτικό και νόστιμο πρωινό

15:18 9/7/2021 - Πηγή: iPop

Έχεις γάλα και βρώμη; Έχεις το πιο σούπερ θρεπτικό, υγιεινό και χορταστικό πρωινό που θα μπορούσες να δημιουργήσεις μόνο με αυτά τα δυο υλικά. Το συγκεκριμένο γεύμα όταν μου το πρόσφεραν το αρνήθηκα καθώς εμφανισιακά δεν με ενέπνευσε. Από τη στιγμή, όμως, που ήξερα πως δεν υπάρχει κάτι άλλο να φάω άμεσα, καθώς θα ξεκινούσε ποδαρόδρομος -διακοπές στο εξωτερικό βλέπεις- έκανα την καρδιά μου πέτρα και δοκίμασα. Και τελικά ήταν πεντανόστιμο! Συνταγή για Porridge λοιπόν,

ή αλλιώς ένα πεντανόστιμο πρωινό!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:140 γρ. βρώμη 600 γρ. γάλα 1 κ.γ. βανίλιας 2 κ.σ. μέλι 1 κ.γ. κανέλα 

Oatmeal με φυστικοβούτυρο και μπανάνα: Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η μέρα σου!

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για Porridge;Σε μια κατσαρόλα σχετικά μικρή προσθέτουμε τη βρώμη και το μισό γάλα της συνταγής. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην μας καεί το γάλα. Όσο ζεσταίνεται το γάλα μας, θα δούμε ότι η βρώμη το απορροφά και διογκώνεται. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα, μέσα στο μείγμα μας προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά για τα επόμενα 5΄μέχρι η βρώμη μας να μαλακώσει.Μετά τα 5΄αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω το μέλι και την κανέλα και ανακατεύουμε.Εννοείται ότι μπορείτε να βάλετε όση κανέλα θέλετε καθώς ταιριάζουν απόλυτα. Σερβίρουμε με φρούτα της επιλογής μας από πάνω και αποθεώνουμε τη γεύση μας.

Καλή μας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!

Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι συνδημιουργός των dish_makers.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνταγή για Porridge ή αλλιώς το πιο δυναμωτικό και νόστιμο πρωινό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα