Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την αποστολή τρομο-δεμάτων απ’ την Ελλάδα

22:05 16/3/2017 - Πηγή: iPop

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποστολή δύο τρομο-δεμάτων απ’ την Ελλάδα στη Γερμανία και τη Γαλλία. Και στις δύο περιπτώσεις ως όνομα αποστολέα αναγράφηκαν μέλη της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη και του Βασίλη Κικίλια.

Προς το παρόν, ανάληψη ευθύνης έχει γίνει

για την αποστολή του τρομο-δέματος στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ με παραλήπτη τον Schäuble. Η ανάληψη ευθύνης έγινε απ’ την Συνωμοσία των «Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ οι Αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους προς αυτή την κατεύθυνση και για το δέμα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον ANT1 γνωστοποίησε πως οι γαλλικές Αρχές ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. ότι η αποστολή του πακέτου στο ΔΝΤ έγινε απ’ την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως ο Βασίλης Κικίλιας πρόκειται να συναντηθεί το πρωί της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 08:00 με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνο Τσουβάλα. Εν συνεχεία, ο κ. Κικίλιας θα έχει συνάντηση με τον κ. Τόσκα προκειμένου να ενημερωθεί για την έκρηξη του πακέτου στα γραφεία του ΔΝΤ.

Παράλληλα, πηγή προσκείμενη στην έρευνα στη Γαλλία δήλωσε πως απ’ τις γαλλικές Αρχές βρέθηκαν μετά την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων.

Λαμβανομένων υπόψη των πρώτων ενδείξεων, η έρευνα κινείται μάλλον προς την εκδοχή (της ευθύνης) μιας αναρχικής οργάνωσης

Το σχόλιο της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της σχολιάζει ότι το δεύτερο κρούσμα με αποστολή εκρηκτικού μηχανισμό απ’ την Ελλάδα δείχνει το σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, το οποίο υφίσταται στην χώρα και το οποίο προκαλεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα για την Ελλάδα.

Επιβάλλεται, να αποδοθούν ευθύνες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε άλλη πιθανή τρομοκρατική πράξη. Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δυο πακέτα – βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε: Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες

The post Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την αποστολή τρομο-δεμάτων απ’ την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα