Συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας για την επαναπροώθηση παράτυπων μεταναστών

12:37 4/3/2016 - Πηγή: iPop

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις των FT, καθώς Τουρκία και Ευρώπη φαίνεται πως έφτασαν σε επίσημη συμφωνία σχετικά με την επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών στα τουρκικά εδάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Τουρκία συμφωνεί να δεχθεί την επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών, ενώ πρόκειται να ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής Ευρώπης- Τουρκίας, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, με θέμα τη διαχείριση της προσφυγικής

κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με πληροφορίες ανώτατων ευρωπαϊκών πηγών, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σχέδιο της σημαντικής αυτής συμφωνίας βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση, με την Τουρκία να αρνείται να δεχθεί την επαναπροώθηση προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες.

Σημειώνεται πως η εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά επιβεβαιώνει δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο, Ευρώπη και Τουρκία, βρίσκονταν κοντά στην επισύναψη συμφωνίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Οι πληροφορίες της εφημερίδας κάνουν λόγο πως η γειτονική χώρα είναι σχεδόν έτοιμη να ξεκινήσει την επαναπροώθηση στα εδάφη της των προσφύγων και των μεταναστών που δεν προέρχονται από την Συρία.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πιο συγκεκριμένα: «Η Ε.Ε. είναι κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας με την Άγκυρα σύμφωνα με την οποία όλοι οι μη Σύρoι μετανάστες που θα φθάνουν στα ελληνικά νησιά θα επιστρέφονται στην Τουρκία».

Έπειτα από τις ισχυρές ευρωπαϊκές πιέσεις προς την Τουρκία, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου φαίνεται να δίνει την έγκριση για την συστηματική επαναπροώθηση των μη Σύρων μεταναστών, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύεται πως θα ενισχυθούν τα μέτρα, για την αντιμετώπιση των δικτύων διακίνησης παράνομων μεταναστών.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας για την επαναπροώθηση παράτυπων μεταναστών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα